Apa alcalină regenerativă

APA ALCALINA

Revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004),  ne arata cateva din argumentele despre: de ce ne îngrasam, ne îmbolnavim si îmbatrânim. În Japonia, o familie din 5 consuma apa alcalina.

De ce sa consumam apa alcalina?
Aproape toti oamenii produc datorita conditiilor de alimentatie si datorita poluarii mediului, prea multa aciditate în corp. Alimentatia pe care o avem in zilele noastre se asimileaza prin ardere cu oxigenul din celule (pentru a produce energie). O ardere deficitara este insotita de tulburari de metabolism, hrana se transforma în reziduuri acide, iar corpul face eforturi suplimentare pentru a elimina o parte din aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sânge si în tesuturi.
Pentru a putea continua sa traim, sângele si celulele noastre trebuie sa fie pastrate usor alcaline (sângele are pH-ul între 7,35-7,45). Pentru a pastra alcalinitatea sangelui, organismul face un compromis nedorit si converteste reziduurile acide lichide în reziduuri acide solide.

Corpul mentine aceste reziduuri acide, dar le stocheaza pe o perioada nedeterminata, folosindu-se de acest artificiu pentru a pastra  pH-ul constant si necesar vietii în restul corpului. Asa ca in acest fel converteste aciditatea sub forma de acizi grasi/grasimi, dar  si ca alte reziduri, depunandu-le într-o gramada de locuri si moduri. Ingrasarea este rezultatul necesitatii de a se creea un mediu de stocare care sa dilueze aciditatea generala.

Concluzie: prima data apare hiperaciditatea si apoi se instaleaza obezitatea sau depunerile inestetice de grasime.

Alte exemple de situatii ce reflecta reziduuri acide solide sunt: starea inflamata a diferitelor organe si tesuturi ale corpului (infectii diverse, inflamatiile cronice sau depozitele solide cum sunt calculii renali (urati, oxalati) sau biliari.

Analizele sangiune pot evidentia uneori aceasta stare acida prin urmatoarele date:

VSH-ul si fibrinogenul crescut, acidul uric, acizii grasi si trigliceridele crescute, etc.

Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta chiar o parte esentiala din procesul îmbatrânirii si degenerarii.
ImportantŞ Sursa pentru trigliceride si acizii grasi este o ardere incompleta a carbohidratilor.

Acizii grasi se datoreaza consumului de zahar, dulciuri rafinate, paste fainoase si pâine, atunci când ele sunt consumate peste puterea de digestie a organismului sau sunt amestecate cu alimente incompatibile. Unde mai punem ca acestea inhiba enzimele tip ”lipaza” responsabile cu topirea grasimilor.

Acidul uric si amoniacul se produc in corp prin digestia (putrefactiva si nu fermantativa) a carnii!

Acidul fosforic vine din bauturi tip Cola, Fanta, Sprite sau bauturi energizante.

Acidul sulfuric vine din galbenus de ou consumat în exces.

Toti acesti acizi afecteaza sanatatea dar acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori.

Ei trebuie neutralizati cu mineralele alcaline din corp.

In lipsa unei cantitati suficiente de minerale alcaline în dieta, corpul va fi obligat sa fure calciul din oase, neutralizand acesti acizi, transformandu-i în sulfati, fosfati si urati.

Asa se produce (desi probabil nici nu va imaginati), în timp, osteoporoza.

Reziduurile acide îngroasa sângele si blocheaza capilarele.

Din acest motiv, multe persoane sufera de hipertensiune arteriala.

In locul din organism unde sunt stocate reziduurile acide circulatia sângelui este slaba si devine posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sânge, devenind disfunctional.

Multe boli degenerative sunt rezultatul acestei proaste circulatii.

Un exemplu major este diabetul de tip 2cauzat de acumularile acide din jurul pancreasului.

Celulele canceroase sunt acide, celulele sanatoase sunt alcaline.

Celulele normale nu pot supravietui în mediu acid.

Anumite persoane sufera mutatii genetice pentru ca tesuturile sa supravietuiasca în mediu acid. Astfel se dezvolta celulele canceroase. Cat timp mediul ramâne acid, cancerul va reapare dupa operatie sau tratamentele citostatice. Oncologii cu experienta stiu importanta alcalinitatii si fac eforturi pentru a creste alcalinitatea pacientilor, înainte de operatie.

Reziduurile acide de pe peretii vaselor de sânge sunt foarte periculoase, putând duce la înfundarea vaselor mici din zona creierului. În cazul unor eforturi mari, presiunea creste si aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele din zona creierului provocând accidente vasculare cerebrale.

Alcalinul neutralizeaza acidul
Apa alcalina neutralizeaza si lichefiaza reziduurile acide pentru a fi eliminate prin transpiratie si urina.

Când dorim sa spalam ceva murdarit cu grasime avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a curata. Grasimea este acida si sapunul este alcalin.
Asa cum ne spalam corpul la exterior, îndepartând murdaria, trebuie sa eliminam murdaria din interior. Fiecare organism stocheaza reziduurile acide în modul sau specific care cel mai adesea este diferit. Bolile apar în functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Grasimea este unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor. O cura de slabire e necesar ca întotdeauna sa înceapa cu proces de alcalinizare.

Fara alcalinizare fluidele corporale nu vor putea dizolva grasimea si situatia este similara cu încercarea de a dizolva untul în apa.

Când vom întelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide, nu va mai fi nici un dubiu ca utilizarea apei alcaline ne îmbunatateste sanatatea.

Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai întâi trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru.

Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina. Apa alcalina nu are valoare nutritionala sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pastrând alcalinitatea acestuia – deci sanatatea si starea de bine.

Surse de alcalinizare a apei:
– Vitamina C alcalina (pulbere solubila în apa) – modifica pH-ul apei de la 6,0 (apa plata) la 8,0 – 8.5 în functie de doza.
– Microhidrina (capsule cu pulbere cu ioni activi de hidrogen)  – modifica pH-ul apei de la 6,0 (apa plata) la 8,5
– Alka Mine sau Coral Mine (coral extras din jurul insulei Okinawa Japonia) – modifica pH-ul apei de la 6,0 (apa plata) la 8,0

Beti apa pe stomacul gol
In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire în fiecare dimineata. Mai mult, testele cercetatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei.

Publicam mai jos o descriere a folosirii apei.

Pentru cei în vârsta si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa alcalina a fost considerat de succes de catre societatile medicale japoneze si tratament sigur pentru urmatoarele boli:

Dureri de cap, dureri ale corpului, artrita, boli ale aparatului circulator, aritmii functionale ale inimii, epilepsie, dislipidemii, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli ale ficatului si rinichilor, stari de voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, bolile de ochi, cancer la organele genitale, dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gâtului.

Metoda de tratament:
1. Dimineata, imediat dupa trezire, înainte de a va spala pe dinti, beti 250 ml apa alcalina. Apa este bine sa fie calduta si în ea se va dizolva remediul alcalin prescris.
2. Spalati-va pe dinti dar nu mâncati si nu beti nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si mânca normal.
4. Dupa micul dejun, prânz sau cina nu mâncati si nu beti nimic 2 ore. Metoda de mai sus va vindeca boli si va veti putea bucura de o viata sanatoasa.
Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; dar la începutul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati mai mult pentru a elimina reziduurile acide.

Dupa vindecare este si mai bine daca o sa continuati acest tratament ca o activitate de rutina în viata voastra. Beti apa alcalina si ramâneti sanatosi si activi.

Pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste rânduri sunt pentru voi!
Aproape toate popoarele asiatice, începând de la cele mai aproape de europa si pâna în etremul orient beau apa calda în timpul mesei si au obiceiul de a bea frecvent ceaiuri fierbinti. La polul opus, în America se beau foarte multe bauturi cu gheata sau lapte de la frigider. Este placut sa bei o bautura rece dupa masa. Dar…
Apa rece va solidifica mâncarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Untul, brânzeturile, cremele, mâncarurile gatite cu ulei, toate vor fi readuse la consistenta pe care o aveau când tocmai au fost scoase de la frigider.
Apa rece va încetini digestia.

Chiar si produsele pe baza de cereale îsi maresc consistenta si se transforma într-o pasta lipicioasa.

O parte se va absorbi, iar ceea ce va ramâne, se va depune ca un strat de murdarie pe intestine, ce va favoriza fermentatia acida.
Foarte curând rezerva de minerale alcaline va scadea, vor aparea inflamatii ale organelor si tesuturilor, vor creste depozitele acide în corp (grasime, calculi in diferite organe, depuneri pe peretii vaselor sanguine).

Cel mai indicat este sa consumati supa fierbinte sau apa calda la masa sau imediat dupa masa.

Intelegem acum de ce chinezii, indienii si japonezii beau la masa apa fierbinte. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa fierbinte în timp ce mâncam!!! Nimic de pierdut, totul de câstigat…

Eu cred ca daca multi din cei care citesc aceste rânduri le-ar aplica si le-ar trimite mai departe cunoscutilor lor, simptomele neplacute care scad confortul general al vietii ar disparea, iar populatia ar fi mai sanatoasa si de ce nu, chiar mai fericita.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

UA-44325294-1