Coada Soricelului – interpretare ayurvedica – Achillea Millefolium

AVERTISMENT: Aceste proprietati, indicatii si metode de utilizare sunt derivate din carti sau site-uri web de referința in medicina pe bazata pe plante, in aromoterapie și hidrolat-terapie. Le găsim acolo în mod regulat și confirmat de numeroase observații în cercurile științifice. Cu toate acestea, informațiile sunt oferite cu scop informativ, ele nu se constituie în nici un fel de informații medicale, sau informatii care să se angajeze responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare a plantelor sub forme directe, ca pulberi, ceai, decoct, extract apos la rece, extract alcoolic sau in baza grasa, sub forma de uleiuri esențiale, ape florale în scopuri terapeutice, trebuie in mod obligatoriu consultat medicul specialist in acest domeniu.

Coada Soricelului – interpretare integrativa si complementara

Coada-şoricelului este printre cele mai puternice antioxidante, antiinflamatoare şi cicatrizante din flora mondială, iar studiile făcute în spitale au arătat şi multe alte calităţi vindecătoare excepţionale.

Achillea millefolium, numele ei face referire la miticul luptător grec Ahile.

El a fost scăldat de mama sa, zeiţa Thetis, în apele Styxului, si a devenit invulnerabil la răni (aluzie la uimitorul efect cicatrizant şi de vindecare a rănilor al acestei plante). Dacii denumeau planta „chodela” (codiţă), în tratatele lui Dioscoride (medic militar roman), şi o consemnau pentru vindecarea rănilor, can­grenelor şi a bolilor infecţioase. Medicina populară românească, pomeneste coada-şoricelului pentru nu mai puţin de o sută de afecţiuni, de la cele diges­tive şi der­matologice, la cele care ţin de sistemul imu­nitar sau endo­crin. Stiinţa mo­dernă se ocupa doar în ultimii ani de studiul si implementarea aplicatiilor ei in farmacie.

Dar cu totii cunoastem macar un pic aceasta planta tamaduitoare.

Sa vedem la ce foloseste ea sufletului.

Ayurveda integreaza remediile naturale din plante prin perspectiva profunda a fiintei, intru-cat administrarea plantelor ne produce o insufletuire aparte, o schimbare a starilor de spirit, o reglare interna informational energetica ce conduce la armonii naturale profunde in toate planurile : nu numai in cel al functiilor biologice si a reactiilor biochimice, ci si in planul energetic, vitalitatii, al emotiilor, al proceselor mentale si a transformarilor noastre chiar in caracterul nostru predominant. 

Daca plantele nu ar exista cine stie cum ar fi viata noastra…

 

Incrancenat in impactul evenimentelor dureroase repetate individul se inversuneaza in revolta, pana cand sufletul insangerat i se preface intr-o rana vie: planta este hemostatica – adica opreste sangerarile.

contine taninuri si vitamina K

ajuta la oprirea mai multor tipuri de hemoragii:

 • digestive,
 • hemoragii vezicale,
 • hemoragii nazale,
 • metroragii (hemoragii genitale feminine)

Reduce manifestarile exacerbate ale focului emotional, energetic si fizic – Coada Soricelului este

 • coleretica prin acizii cafeic si clorogenic 
 • anti-termica prin herniarina
 • anti-pruriginoasa (scade mancarimile) prin uleiul sau volatil
 • anti-inflamatoare [in special pentru aparatul digestiv, in leziuni insotite de leziuni ulcerativa si hemoragice]

Mania devine ardoare prin intermediul aceste plante, prin gustul ei amar, care stimuleaz sublimarea energiilor fiintei de la instinctual si gregar catre emotii si trairi „sublime” elevate. Totul se transforma intr-o rapsodie a senzatiilor in care mania devine ardoare, implicarea devine devotament, agresivitatea se transforma in spirit temerar, atasamentul se alchimizeaza in duiosie.

Asadar digestia este tamaduita atat in tulburarile gastrduodenale functionale (aerogastrie, eructatii) cat si organice (gastrite, duodenite, ulcere gastrice si duodenale) cat si in elementele psihologice ale digestiei starilor predominante de spirit.

Utile in

 • Dermatoze,
 • Arsuri,
 • Plagi,
 • Faringite, Amigdalite,
 • Stomatite

In forma de comprese is unguente se aplica in problemele cutanate.

are actiune

 • imuno-modulatoare (prin lecitina)
 • citostatica (prin acetilbalcanolida)

Astfel Coada Soricelului racoreste pe cei aprinsi, aduce o retragere in interior, un calm si o acceptare, o modestie si o cumintenie senina, o autoevaluare mai buna pentru a descoperi ce trebuie corectat.

Totul are un sens evolutiv, asta sustin medicinele traditionale din toate colturile pamantului. Pe vremuri calugarii se desavarseau in chip si asemanare cu Dumnezeu. calugarii practicau medicina, pentru ca ei practicau daurirea de sine si renuntarea la patimire. Compasiunea.

Ayurveda cunoaste plantele dupa principiile naturii si ne ofera calitatile lumii vii, pentru ca sa le asimilam odata cu aspectul ei hranitor biologic, dar si sufletesc, pana la nivelul constiintei.Slava Domnului.

Revenim cu indicatiile aromaterapiei stiintifice a uleiurilor volatile. 

Citeste si Salvia – interpretare ayurvedica

Facebook Comments
UA-44325294-1