Despre

 Medic specialist in diagnostic imagistic, format in centrul universitar din Cluj Napoca intre anii 1988-1994 ca medic si 1995-2000 ca specialist, are competenta in discipline ale medicinei „alternative” si experienta in tratamentul cu succes a numeroase afectiuni: boli digestive, endocrine, cardio-vasculare, renale, respiratorii, infectioase, genitale, de piele, de sânge, diabet, cancer, etc.

Dr. Florin Bebesel a avut o preocupare speciala in chestiunile legate de tratamentul cancerului, inclusiv pentru stadiile sale mai avansate. A lucrat in prima parte a dezvoltarii sale in profesia de medic in Institutul Oncologic din Cluj Napoca inca din primii ani ai formarii sale.

 

 

 

  • A practicat acupunctura in Institutul National de Cercetare pentru Medicine Complementare si Alternative din Bucuresti, sub indrumarea Profesorului Dr. Florin Bratila.
  • Ayurveda
  • Fitoterapia [romaneasca dar si domeniul plantelor in medicinele populare ale Extremului Orient].
  • Aromaterapia stiintifica franceza.

Metodele de mentinere, restabilire si imbunatatire a sanatatii pe care le apreciaza se regasesc in conceptul actual al „medicinei integrative”.

LOGO_Frunza_SfatulMediculuiNaturist
Acupunctura

acupunctura clasica dar si implementari moderne ale medicinei chineze precum laserterapia acupuncturala si diagnosticul acupunctural bazat pe masurarea conductibilitatii electrice a pielii palmei Handpoints diagnostic   – o modalitate speciala de culegere de informatii valoroase asupra organismului unica in România.

LOGO_Frunza_SfatulMediculuiNaturist
Ayurveda
 Ayurveda, unul dintre cele mai vechi sisteme de medicina din lume, apartine Medicinelor Extremului Orient. Ayurveda a oferit, de-a lungul timpului, o baza teoretica si practica unica printr-o structurare a principiilor functionarii fiintei umane.
  Ayurveda, sau „stiinta vietii” , vizeaza tratarea bolilor, si îmbunatatirea vietii  fizice, psihice, sufletesti si spirituale.
 
Fitoterapia
Fitoterapia foloseste plantele si preparatele din plante pentru tratarea bolilor. Infuzie, decoct, macerat la rece, cataplasme, tincturi, uleiuri medicinale si volatile, bai de plante, siropuri, toate fac parte din arsenalul Fitoterapiei.
Prin tratare termica se pierd anumite proprietati,  astfel ca folosirea ceaiurilor si a decocturilor este indicata cu discernamant, doar atunci cand este necesar. Fierberea plantelor face ca puterea tamaduitoare a plantelor sa scada la 7 % .
Fitoterapia foloseste tot mai mult  Gemoterapia , adica extractele obtinute din tesuturi vegetale embrionare proaspete: muguri, amenti, mladite, radicele, scoarta interna a radacinii sau scoarta de pe ramuri tinere, seva sau seminte. Partile tinere ale plantei, recoltate în perioada optima, supuse procedeului de extractie în stare proaspata au un continut ridicat în factori de crestere si stimuleaza dezvoltarea celulelor stem in organismul uman.  Celulele stem adulte sunt celule pluripotentiale ce regenereaza continuu tesuturile si sistemele.
LOGO_Frunza_SfatulMediculuiNaturist
Aromaterapia stiintifica franceza

esentele uleiurilor volatile obtinute prin distilare 100% naturala au o putere vindecatoare speciala si innobileaza fitoterapia generala cu un spor de eficenta important; in tara noastra aromaterapia stiintifica este aproape o necunoscuta, e nevalorificata, dar retetele ei magistrale, sunt remarcabile atunci cand uleiurile eterice chemotipate farmacologic sunt de origine controlata si extrase fara solventi chimici, [uleiurile acestea naturale sunt si foarte scumpe…]. Impactul aromaterapiei stiintifice pentru sanatate este deosebit si, credem, ca fiecare pacient care se respecta ar trebui sa aiba sansa unui astfel de tratament natural extrem de puternic, in locul medicamentului de sinteza.

LOGO_Frunza_SfatulMediculuiNaturist
Terapia cu remedii Florale Bach

Aceasta metoda de tratament are o eficienta dovedita in controlul starilor emotionale. Remediile florale ale lui Bach sunt tot mai cunoscute in Romania.  Remediile Florale Bach sunt remedii clasificate ca remedii spirituale fiind adresate echilibrarii starilor de spirit.

LOGO_Frunza_SfatulMediculuiNaturist
Iridologie – Iridodiagnostic

Dr. Florin Bebesel foloseste elementele rapide de evaluare initiala a sanatatii şi a constitutiei individuale si pe cale iridologica. Considerata o modalitate de a aduna rapid informatii suplimentare despre slabiciuni constitutionale sau dobandite, despre starea de sanatate si inclinatiile spre anumite boli, experienta acumulata in iridologie-iridodiagnostic este importanta.

Consultatii în Bucuresti.

  Programari   pot fi facute telefonic  la 0769 659 749
  Email :   
dr.florin.bebesel @ gmail.com

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

UA-44325294-1