Preventia si Tratamentul natural in bolile sezonului rece, raceala si gripa


Remediile naturiste pe timpul iernii contribuie la refacerea naturala imunologica si întăresc organismul.

Vitamina C
2x1000mg/2h
cu scop preventiv se recomanda administrarea de 3-5 ori pe zi.
Durata răcelii se scurtează semnificativ când iei doze mari de vitamina C.

Antibioticele deregleaza sistemul imunitar astfel incat ele sunt de evitat, acestea sunt recomandate doar in cazul unei pneumonii bacteriene, adica abia atunci cand ati fost investigat medical amanuntit, cand aveti o examinare microbiologica si un examen radiologic ce indica prezenta puroiului in plamani si cand le indica doctorul.

Este bine să folosiți Usturoiraceala miere usturoi
Usturoiul este un antibiotic natural, care nu trebuie sa iti lipseasca din casa in sezonul rece. Acesta contine peste 20 de substante antivirale si antibacteriene.
Pentru a preveni raceala sau gripa, mananca cate o jumatate de catel de usturoi dimineata, la pranz si seara.
O reteta daca esti deja racit : 5 catei se zdrobesc si se adauga 10 lingurite de miere,
Din acest coctail se consuma o lingurita la fiecare 30 minute.

Ceapa conține substanțe antivirale si antibacteriene foarte puternice.
Sucul de ceapă se poate consuma si cu zahăr.
Taie o ceapa si tine-o in dreptul nasului. In cateva minute acesta se va desfunda, iar tu te vei simti rapid mult mai bine.

Consuma o lingurita de pulbere de macese pe zi pentru a preveni gripa si
doua trei lingurite de pulbere de macese in cazul in care deja esti gripat.

De asemenea băile fierbinți urmate de frecție cu spirt, oțet sau palincă sunt extrem de benefice.
După frecție înveliți-vă bine si stați acolo cel puțin jumătate de oră, ca să transpirați bine.
Răceala iese cel mai bine asa, veți vedea că durerile de cap si de membre date de gripă vor dispărea după aceea.

Lămâia nu trebuie să lipsească.
Puteți face ceai, puteți pune în suc de fructe, care este si el deosebit de important.

Nu mâncați prea consistent, reduceți consumul de carne, lactate (max 3x/saptamana sau alimente bogate în amidon.

Sucul de legume proaspete, în care să adăugați cantități mari de pătrunjel proaspăt este foarte regenerant.patrunjel-mancare
Puteți face si ceai de pătrunjel desi sucul proaspat e mai de dorit.

Propolisul, Mierea, Polenul si Lăptisorul de Matcă sunt regenerante, bogate în aminoacizi si vitamine si mierea are proprietati antiinfectioase, e indicat să consumați mieraea cu tot cu fagure când aveți dureri mari în gât.

Ghimbirul crud se poate da prin blender cu una doiua cani de apa. Se strecoara prin tifon sau strecuratoare si se amesteca cu miere si lamaie ghimbirdupa gust.
Ceaiul de ghimbir este chiar si el deosebit de bun si are efecte calmante generale,
Este recomandat în managementul durerilor de burtă, de cap, greață, inapetență.

Ceaiul de urzică este uimitor de bogat în minerale.
Conține de asemenea substanțe anti-histamină, prin care reduce alergiile. Pentru răceală, se pot bea câteva cesti de ceai pe zi.

Cătina, consumată sub formă de ceai, suc sau cu miere, este un imunostimulent natural remarcabil, înzestrat cu toată gama de vitamine, minerale, acizi grasi si enzime necesare unui organism slăbit de răceală si gripă.catina cu miere
Vitamina D pentru reglarea sistemului imunitar, pentru protejarea împotriva virusilor si reducerea oboselii.
Vitamina D este foarte greu de luat din dietă. Cu toate acestea, niveluri semnificative de Vitamina D se găsesc în ouă, sardine si somnon (cu tot cu oase) sau ulei de ficat de cod.

Băile cu sare Epsom sunt excelente nu doar pentru relaxare în timpul bolii, ci mai ales pentru detoxifierea organismului. Dizolvată în apă fierbinte, sarea îmbunătățeste circulația, elimină stresul si reduce inflamațiile.

Atunci când suntem raciti/gripati, resimțim o anume durere la nivelul membrelor sau muschilor. Aceste simptome indică si o epuizare a nivelului de magneziu din corp. este bine să se ia
Glicinat de magneziu, câte 500-100 mg pe zi, pentru efecte mai rapide.
Legumele cu frunze verzi si borsul acru sunt surse naturale de magneziu minunate,iar legumele cu frunze verzi sau crocante, cum sunt pătrunjelul sau ardiul rosu sunt surse excelente de vitamina C.

Probioticele

varza murata

varza murata

Cresterea florei benefice din colon va ajuta la combaterea infecțiilor. Probioticele se pot extrage foarte bine din alimentele fermentate care nu sunt pasteurizate. Lactatele si brânza sunt surse bune de probiotice, la fel ca si varza murata.

Uleiuri Volatile pentru răceală

Uleiurile esentiale farmaceutice, in stare pura, extrase fara dizolvanti chimici, cele de eucalipt, cimbru, menta si fenicul au un important rol antiseptic si chiar dezinfectant al aerului din incapere.

Ele pot fi folosite si in cazul sinuzitelor, care insotesc uneori afectiunile respiratorii.aromaterapia

“Aceasta solutie de uleiuri esentiale pulverizata in cabinete medicale, in sali de clasa, din gradinite si scoli, dupa program, este foarte eficienta impotriva virusurilor si a altor agenti patogeni sterilizand mediul respectiv. Si in ceea ce priveste obstructia nazala, nasul infundat, nu recomand, mai ales la copii, folosirea solutiilor cu substante active puternice pentru ca mucoasa lor e mai sensibila si pot fi iritante si poata sa apara chiar reactie toxica la administrari frecvente”.
Uleiul de oregano este un remediu tradițional antiinfectios. Se administrează intern: 1 picatura intr-o capsula vegetala sau pe lingurita cu miere sau zahar, este recomandata utilizarea cu atentie, unele opinii recomanda doar 2-3 zile maxim, doarece poate elimina inclusiv bacteriile bune din corp. Se iau câteva picături, de 2 ori pe zi, când apar primele semne ale bolii. Doaza poate fi adminsitrata mai frecvent in caz de gripa.

Extract de lemn dulce, propolis si uleiuri esentiale de menta, eucalipt, cimbru si coada soricelului, sunt calmante asupra tusei, ajuta la eliminarea secretiilor traheobronsice, au efect antiinfectios, antiinflamator si analgezic local.

Congestia nazala, adica nasul infundat, poate fi combatuta cu succes si cu ajutorul uleiurilor esentiale administrate sub forma inhalatiei.

Uleiul de nucă de cocos virgin are proprietăți antivirale si antibacteriene naturale uimitoare. uleiul-de-cocos
Se poate folosi in diverse forme in alimentatie, pentru prevenirea simptomelor de gripă si răceală sau alți virusi. Uleiul de nucă de cocos ajută de asemenea la recăpătarea vigorii si modularea siluetei, întrucât dizolva si transformă grăsimile rapid în energie. Uleiurile volatile pot fi administrate chiar si dizolvate in ulei de cocos sau susan in cazul in care administrarea interna este dificila. Uleiurile volatile se transporta foarte rapid prin sange si in 4 secunde ajung la nivelul creierului.

Bors fierbinte de legume
Medicii au descoperit că majoritatea bolilor apar în contextul lipsei de minerale din corp, declansată de dieta incorecta, lipsita de administrarea de cruditati zilnic sau nesănătoasă, pe fond de stres, gânduri negative sau odihnă insuficientă. Un bors acru poate ajuta la recăpătarea forței si întărirea imunității. Borsul este un remediu naturist puternic pentru sănătatea tuturor organelor corpului, începând de la plămâni, ficat, fiere, rinichi, colon, etc.

Tinctura de propolis si echinaceea se administreaza inca de la debutul gripei si se consuma zilnic, dimineata si seara, pana la ameliorarea simptomelor.

Hreanul poate face minuni pentru persoanele care sufera de sinuzita, iar simptomele ei se agraveaza in caz de raceala. Se face o cura de 5 zile si se aplica de doua ori pe zi. Efectele sale sunt foarte rapide si de durata.

Automedicatia gresita poate intarzia insanatosirea.
Adaptati tratamentul la varsta, mai ales la copii.
Solicitati intotdeauna sfatul medicului pentru fiecare dintre simptomele virozelor.
Acesta va poate recomanda un tratament personalizat.
Rata de vindecare in cazul racelilor necomplicate este de 100% intr-o perioada de doua-trei zile pana la sapte-zece zile, in functie de patologia preexistenta.

Acordati o atentie speciala hidratarii atunci cand sunteti raciti. Inlocuiti consumul de apa/lichide reci cu cele calde fierbinti.
Odihna poate influenta considerabil vindecarea. Am spiune decisiva pentru evitarea comlicatiilor bacteriene adica a pneumoniilor bacteriene ce vor necesita tratamente antibiotice de urgenta.

Abandonati fumatul si protejati-va caile respiratorii de aerul foarte rece.

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *