Remediile Florale Bach

Remediile Florale  sunt în mod larg cunoscute ca „Remedii Florale Bach” după numele doctorului care a descoperit aceasta formă de administrare a plantelor. Motto-ul său este încurajator, holistic şi elocvent: „Sănătatea este zestrea şi dreptul nostru. Ea este uniunea completă şi deplină dintre suflet, minte si corp;      acesta nu este un ideal îndepărtat şi dificil de obţinut,        dimpotrivă este un ideal natural şi accesibil, pe care mulţi dintre noi îl neglijează.” – Dr. Edward Bach
Dr. Bach a acţionat animat de uimirea sa legată de virtuţile terapeutice ale apei culese din roua de dimineaţă (ca de exemplu cu ajutorul unor cearceafuri întinse în iarbă în cursul nopţii , înainte de răsărit). Această modalitate de tratament este cunoscută în etnoiatrie (medicina populară din diferite părţi ale lumii).   Dr Bach a fost intuitiv convins că prin radiaţia electromagnetică a soarelui, roua se impregnează cu întreaga energie pură, nealterată şi vindecătoare a florii pe care roua se formează. În acest fel primele remedii florale au fost preparate din roua colectată dimineaţa, din inflorescenţele unor plante din flora spontană şi conservată apoi cu alcool.
Această modalitate este o metodă alternativă de vindecare descoperită de dr. Bach între anii 1930 – 1936.
Vorbim în acest fel despre o medicină energetică ce se bazează pe
– eliminarea emoţiilor negative,
– pe corectarea erorilor de comportament,
– ia în calcul personalitatea întreagă a individului şi
– reacţia fată de evenimente de-a lungul vieţii şi
– identifică şi tratează cauza dezechilibului din organism ce stă la originea bolii.
Teoria dr. Bach, sustine că la baza foarte multor tulburări funcţionale şi chiar a unor boli organice ( tulburări funcţionale ce sunt însoţite de modificări apărute în ţesuturi şi organe) stă un dezechilibru emoţional.
Mai mult : corectarea acestui dezechilibru cu ajutorul esenţelor florale conduce la eliminarea bolii.
Mecanismul practic de acţiune este următorul: esenţa florală înmagazinează amprenta energetica a plantei din care este facută, care actionează prin rezonanţă informational energetică la nivelul corpurilor subtile (emoţional şi mental) ale organismului, Repetarea aportului informaţional energetic prin administrarea sistematică a acestor remedii conduce la echilibrarea structurilor subtile ale fiinţei ceea ce repune în ordine natural emoţionalitatea cât şi tulburările organice ale corpului fizic.
Remediile florale Bach sunt clasificate ca remedii din plante datorita originii lor, insa ele actionează, asa cum am arătat anterior, la nivel vibraţional, energetic. Se poate spune mai simplu că, în fapt, vibraţia plantei rezonează cu vibraţia celulelor umane, corectând erorile lor de funcţionare.
Dr. Bach şi-a petrecut şapte ani pentru descoperirea şi realizarea celor 38 de remedii florale utile celor 38 de stări mental-emoţionale ce stau la originea bolilor.  El a oferit în mod deschis lumii secretul asupra modalităţii de preparare a acestora pentru a fi accesibile tuturor celor interesaţi.
Remediile florale sunt ieftine, eficiente, fără efecte secundare şi simplu de utilizat.

În urma studierii acestui sistem s-au produs şi alte remedii care circulă în lume.

Dr Florin Bebesel le utilizează cu succes în practica medicală zilnică, studiează şi utilizeaza si combinaţiile de remedii florale concepute în Italia de Rao şi a elaborat combinaţii proprii de remedii florale cu flori din flora spontană romanească.
Practica consecventă a acestei metode facut pe unii susţinători să declare chiar că „indiferent ce suferinţă aveţi, terapia cu flori vă poate ajuta să o amelioraţi”.
Se spune că în frumuseţea petalelor e ascunsă o mare putere tămăduitoare şi că spectacolul culorilor este şi medicament, dacă utilizăm florile după regulile terapiei florale.
Un aspect interesant al acestei terapii este sensibilitatea personală pentru aspectul estetic sau parfumul anumitor flori a subiectului care trebuie tratat. Această apreciere a aspectului estetic şi a parfumului florilor unor remedii poate să ne dezvăluie la ce remediu e sensibil pacientul. Din păcate aceste posibilităţi de selecţie a remediilor au o aplicabilitate practica mai restrânsă.
Remediile florale sunt ieftine, eficiente, fara efecte secundare si simplu de utilizat.
Cum se prepara remediile florale Bach?
Există două metode de prepararea în funcţie de tipul de plantă:
– Metoda soarelui – este utlilizată pentru plantele care înfloresc la sfârşitul primăverii şi în timpul verii, când soarele este puternic. Se colectează florile dimineaţa, direct într-un bol de sticlă umplut cu apa, 50:50, se lasă să stea în plin soare 3 ore, după care plantele se înlătură, iar lichidul rezultat este filtrat într-o sticlă.
Acesta se amesteca în părţi egale cu brandy, soluţia rezultată reprezentând tinctura-mama. Din aceasta se prepară sticluţele de stocare.
– Metoda fierberii – se utilizează pentru plantele care înfloresc în acele perioade ale anului în care soarele nu este foarte puternic şi pentru soluţii preparate din arbori şi arbusti. Se colectează părţile de plante necesare dimineaţa, se introduc într-un vas, peste care se adaugă 10 părţi apa si se fierbe jumatate de ora. Lichidul rezultat este filtrat şi amestecat în părţi egale cu brandy 40º, astfel rezultând soluţia-mamă.
Ulterior, tinctura-mamă se dilueaza cu alcool 1:500, diluţia finală fiind asemănătoare cu potenţa 5C din homeopatie.
Exemple din practică: o mamă se prezintă la consultaţie pentru diagnostic prin acupunctură şi prin aprecierea irisului (iridologie) cu un copil de 9 ani ce suferea de tulburări de somn.Mama se arată profund nedumerită de incapacitatea ei de a-şi ajuta copilul deşi fusese la control ani la rând la diferite cabinete cu copilul. Terapia cu remedii florale şi după prima zi de administrare mama lui m-a sunat pentru a-mi mulţumi. „Este pentru prima dată în nouă ani de zile în care copilul meu doarme liniştit.”
O modalitate fundamentală de alegere a tratamentului cu remedii florale Bach este similară Homeopatiei şi anume Repertorizarea.
Pentru a se înţelege acest principiu de lucru vă ofer următorul exemplu:

pentru situaţia în care copilul urinează în pat avem mai multe posibilităţi pe care medicul trebuie să le aibă în vedere.Dacă cauza urinării este legată:

– de frica de ceva care o să vină Remediul floral eficient este Mimulus.

– din sentimente de vinovaţie (la copii după mustrări): Remediul floral eficient este Pin

– din încăpăţânare, ranchiuna sau amărăciune: Remediul floral eficient este Willow

– din cauza senzatiei de fi murdar: Remediul floral eficient este Crab apple

– din lipsa de afectiune (la copii este frecvent intalnita):  Remediul floral eficient este Chicory

Din exemplele oferite as vrea sa evitam sa ramanem cu impresia ca doar copii beneficiaza de remediile florale.
Pentru teama de examene este indicata folosirea de remedii in combinatie Mimulus + Screlanthus.
Pentru consecintele Chimioterapiei utilizate in tratamentul alopat al cancerului se foloseste combinatia de remediilor Crab apple + Holly.
Pentru probleme legate de somn
repertorizarea urmareste sa stabileasca conjunctura particulara cu care se confrunta pacientul. astfel:
– somnolenta exagerata, doarme peste tot, la film, la teatru: Clematis

– au nevoie de f. mult somn: Remediul floral eficient este Clematis

– nu pot sa adoarma din cauza gandurilor: Remediul floral eficient este White chestnut

– nu poate sa adorama ca este tensionat in interior: Remediul floral eficient este Vervain

– vorbeste in somn, are cosmaruri, somnambulism: Remediul floral eficient este Aspen

– dereglari de somn: Remediul floral eficient este Mustard

– somnoros, se impiedica mereu: Remediul floral eficient este Clematis

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

UA-44325294-1