Hortus Malabaricus – Catalogul Plantelor și Remediilor Ayurvedice la 1600

Hortus Malabaricus English Edition (12 volume) este traducerea celei mai vechi cărți tipărite despre plantațiile naturale Wealth of Asia și tropicale, compilate și publicate în limba latină de Van Rheede în perioada 1678-1693.

Aceasta conține descrieri și ilustrații pentru 742 de plante.

Este o înregistrare rară a bogăției plantelor medicinale și a practicilor medicale tradiționale din India antică.

Proprietățile medicinale ale plantelor, bolile respective pentru care au fost utilizate pentru tratament și modurile de tratament cunoscute de medicii tradiționali de renume din Malabar (Kerala) sunt descrise în carte.

Cartea oferă, de asemenea, o perspectivă bogata asupra condițiilor culturale, sociale, politice, istorice și lingvistice care dominau în India, precum și in Kerala la vremea respectivă și a contribuit decisiv la stabilirea istoriei politice a Indiei și Olandei în secolul al XVII-lea.

Această traducere în limba engleză a lui Hortus Malabaricus, cu adnotări și nomenclatură botanică modernă, deschide o vastă resursă de cunoștințe pentru oamenii de știință, practicieni, cercetători și istorici pentru studii și practici viitoare, chiar si acum, la 325 de ani de la publicarea inițială în limba latină.

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *