Amla – amalaki

Modalitati-de-utilizare Pulbere de Amla - aici

Bogata in vitamina C, Amla este un puternic întineritor in Ayurveda.Pulberea de Amla este recunoscuta pentru capacitatea de a preveni caderea parului, pentru ca lumineaza tonusul pielii si pentru ca purifica pielea. Calmează persoanele cu constituție ayurvedica Vata și Pitta .ramura de amla

PE SCURT : 

Ayurveda [si produsele ei], reprezinta o știință terapeutica sacră folosita la nivel global, cu o vechime de peste 5000 de ani; ea provine din India. Este, de asemenea o filozofie și o modalitate de viață.

În limba sanscrita “Ayur” înseamnă “viață” și “Veda” înseamnă “cunoaștere sau știință”.

Descoperita de asa numitii Rishi sau înțelepți din Himalaya prin observarea naturii si a celor 5 elemente (apă, pământ, foc, aer, spațiu sau eter), se bazează pe conceptul de trei dosha (Vata, Pitta si Kapha ), care sunt fiecare formate din două elemente.

Fiecare persoană se naste cu o proporție specifica a fiecărei dosha, si, de cele mai multe ori, una sau două dosha sunt predominante. Scopul sistemului Ayurveda este de a:

 1. va ajuta sa trăiti în armonie cu constituția dumneavoastră de bază; pe baza cunoasterii a ce anume trebuie să faceti pentru a va pastra sanatos, si fericit. De asemenea,
 2. ne învața care din caracteristicile si obiceiurile actuale de viata va sunt nepotrivite si fac sa deveniti bolnav sau nefericit.

Pentru a va asigura echilibrul, sanatatea, energia si bunastarea interioara plenara, specialistul ayurvedic recomanda 

 • care tip de activități sa se realizeze … > … si care NU,
 • produsele alimentare [dietoterapia] care va este specifica si potrivita in mod special dumneavoastra, precum si 
 • plantele si remediile naturale … care prin specificul lor va sunt cele mai folositoare si necesare.

Aceste elemente, pomenite mai devreme, prin utilizare constanta, sustinuta si corecta, cultiva treptat, in fiinta dumneavoastra calitatile opuse caracteristicilor sau dosha-ei dvs. predominante. Aceste calitati opuse, echilibreaza constitutia, va readuc sanatatea si va permit sa faceti, de acum in mod constient, predominant, acele lucruri, sa consumati acele alimente si plante, ce va sunt specifice si favorabile dumneavoastra si cel mai adesea, in mod unic, numai dumneavoastra. Actionand in acest fel, cultivati in viata de zi cu zi sanatatea, o imbunatatiti si o pastrati infloritoare.

Amla sau amalaki în sanscrită (limba indiană), este cunoscut pentru longevitate, este un arbore nativ din India care aparține familiei Euphorbiaceae.amla 11

Numele sanscrit a acestei plante inseamna “asistenta”, nume care reflectă din plin proprietățile sale de a alina sau chiar vindeca multe probleme de sănătate.
Fructele sale cunoscute sub numele de indian de “agrise indiene”, sunt comestibile, si utilizate pe scară largă în medicina tradițională din India.
Din punct de vedere istoric, Amla este cunoscută în medicina indiană ca una dintre cele mai puternice plante cu proprietati de regenerare.
Bogat in vitamina C, fructul este folosit ca Tonic General .
Acesta este utilizat pentru a face gemuri si gelatine, în special pentru cofetăria indiana si e considerat în Ayurveda ca unul din principalele tonice întineritoare.AMLA 1

Ayurveda recomandă Amla pulbere pentru diverse afecțiuni: inflamatii diverse , lipsa de energie, scaderea sau pierderea formei fizice…, ce sunt redate mai jos.

Din punct de vedere al frumuseții, această pulbere se consideră că sustine creșterea părului și a unghiilor și tonifiaza dinții.amla farfurie de fructe

Amla este utilizat pe scară largă în medicina ayurvedica indiana ca puternic regenerator al țesuturilor și celulelor și ca un tonic general.

Are reputația de a potoli setea oamenilor cu constituție Vata și Pitta și de a

 1. crește vitalitatea,
 2. are proprietăți stimulatoare,
 3. inclusiv a digestiei, o
 4. putere hemostatica și
 5. antibacteriena,
 6. analgezica si
 7. anti-inflamatorie.
Proprietati organoleptice:
Aspect: pulbere fină, eventuala prezență de blocuri pulbere aglomerate pot fi ușor repuse în pulbere prin concasare cu degetele prin sac.
Culoare: Maro deschis
Miros: dulce, tarta, erbacee, în stare proaspătă, caracteristic
– Aroma sau Rasa : dulce, astringent, acidAMla pudra indiana
– Virya: răcoritoare
 
Compoziție
 • Vitamina C
 • Flavonoide, taninuri
 • Acizi fenolici (acid galic, acid elagic)

Masuri de precautie

 • Sub formă de pulbere poate fi iritant, nu utilizați în apropierea unei surse de ventilație
 • Este recomandabil să utilizați o mască și ochelari de protecție în timpul manipulării pulberii.
 • Evitați contactul cu ochii; În caz de contact, clătiți bine cu apă curată.
 • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
 • Această pulbere este foarte activa.
 • Vă recomandăm să întotdeauna să faceti un test in cutele sau plica cotului cu 24 de ore înainte de aplicarea in formule de tip cataplasma pentru piele sau pentru tratamentele parului.
Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *