Balonare, Constipatie, Colecistul, Ulcer ? sau Ficatul ?

Enzimele si scaderea in greutatedisfunctii digestive

 exista un Tratament usor si natural al Obezitatii, care sa se pastreze ? putem trai uitand complet de balonare, constipatie, crize de colecist sau ulcer ?  

Suntem vizati foarte multi de aceasta paleta de probleme cotidiene.

se vorbeste in reclame despre solutii pentru a slabi fara efort dar si despre unul din efectele depunerii de lipide „steatoza hepatica” sau Ficatul Gras si pericolele acestuia.

Gastroenterologia priveste chestiunea Ficatului Gras punctual, supraspecializat, si se apleaca cu mare atentie asupra afectarii ficatului.balonare si grasime

Ceea ce merita sa stim, pe langa recomandarile generale ale gastroenterologului, legat de medicamente si de dieta, este ca lipidele se acumuleaza cel mai frecvent ca urmare a unei digestii deficitare. Uitati-i pe cei ce pun vina doar pe supra-alimentatie si consumul energetic cotidian, pentru ca cercetarile recente dovedesc unele lucruri uimitoare despre cum ajungem sa ne ingrasam sau cum putem slabi cu adevarat „fara efort”.

Alimente comestibile ? sau digestibile ?snikers

Vorbim despre Obezitate ca si despre Ficatul Gras pentru ca nu vom avea niciodata o solutie eficienta pentru aceasta manifestare in lipsa unei optimizari durabile a alimentatiei, a regimului de viata si a greutatii corporale.

Se apreciaza actualmente ca in societatea civilizata americana 2 persoane din 3 sufera de SupraPonderalitate sau Obezitate si evident de un Ficat ceva mai Gras.junl sandvich

Se stie ca alimentatia curenta, civilizata, nu doar “Fast&Food” ci superprocesata, aditivata, congelata, etc, ofera toate conditiile unei astfel de evolutii.

Specialistii au realizat studii si au lamurit recent cu adevarat situatia. Studii nu doar asupra nutritiei societatilor de consum, profund cauzatoare de boala, ci si asupra functionarii digestiei.pizza

Particulele lasate in urma de alergeni alimentari

Digestia incompleta a elemetelor nutritive din hrana in cursul proceselor digestive face ca decompunerea carbohidratilor (de exemplu) sa nu ajunga pana la glucoza, sau a proteinelor sa nu conduca pana la aminoacizii din componenta lor. Aceste particule se transforma in asa zisii alergeni ce determina reactii inflamatorii ale sistemului imunitar ce conduc la formarea de “Complexe Imune Circulante”. Aceste microinflamatii sunt parte din procesele normale de aparare ce sunt firesti organismului uman si care sunt benefice sanatatii. Pana la un punct insa. Caci daca inflamatia nu este nociva in sine, Persistenta inflamatiei pe o perioada mai lunga de timp este nociva si e principala forma de aparitie (80%) a bolilor cronice. Aceasta urmareste sa ne atraga atentia asupra necesitatii unei digestii complete si a unei hrane de o calitate buna in ceea ce priveste asigurarea necesitatilor continue nutritive.

Consumarea unui aliment la care sunteti sensibil va aduce o stare de euforie

Potrivit unui studiu publicat in prestigiosul jurnal medical Lancet, particulele lasate in urma de alergeni alimentari nedigerati pot actiona similar drogurilor opivide, de tipul morfinei. Cu alte cuvinte, consumarea unui aliment la care sunteti sensibil va aduce o stare de euforie. Apoi, pe masura ce senzatia scade, vi se face din nou pofta de acelasi aliment si astfel se intra intr un cerc vicios.

morfina devastator

Acesta e mecanismul aparitiei dependentelor alimentare. dar mai mult acestea se manifesta fata de exact acele alimente pe care nu le putem procesa cu adevarat corect, adica in totalitate.

Lipsa elementelor enzimatice

La unele persoane aceasta apare in cazul carbohidratilor, la altele in cazul unei intolerante la proteine sau grasimi.

Dar sa vedem de ce: – una din principalele cauze este lipsa elementelor enzimatice.

Aceasta apare pe de o parte in mod natural pe fondul inaintarii in varsta, secretiile noastre enzimatice scad, se atenueaza. Apoi datorita faptului ca enzimele deja exista in alimentele de baza, in legume si sunt substante vii, adevarate complexe enzimatice si catalizatori biochimici, ele se deterioreaza odata cu preararea termica a alimentelor si de asemenea odata cu pastrarea lor prin conservare sau chiar si in congelare, pentru perioade lungi de timp, adica prin invechirea alimentelor.
 

Hrana procesata

Asadar alimentatia generala ce ne ofera aproape in majoritate hrana procesata ce odata cu incalzirea a pierdut complet bagajul enzimatic cu care natura le a dotat. Procesarea foloseste si grasimi hidrogenate, oxidate, lipsite de acizi grasi esentiali precum si multa sare si indulcitori. Alti factori alimentari raspanditi in tot ce mancam ce sunt foarte nocivi.

Cauza majoritatii bolilor cronice se dovedeste astazi ca se afla in proasta digestie.

Folosim intre 3000 si 5000 de enzime, dar Enzimele vin si din Lumea Vegetala !

s1

Medicinele Traditionale Extrem Orientale [Ayurveda, Medicina Chineza, Acupunctura, etc]

sustin de la inceputuri ca modul in care omul imbatraneste accelerat si ajunge la suferintele cunoscute ca boli cronice se datoreaza unei digestii nefunctionale, slabe, deficitare si toxice.

Practic astazi medicina moderna, integrativa, foarte deschisa spre inovare, a descoperit importanta fundamentala a digestiei in mentinerea sanatatii si cauta moduri de a corecta aceasta situatie. Sa traim o buna stare digestiva, o sanatate mai buna, sa evitam bolile cronice si imbatranirea sunt deziderate pentru fiecare.ACUPUNCTURA

Adaugarea

  • enzimelor digestive,
  • a complexelor enzimatice detoxifiante,
  • asociate cu plante si/sau
  • extracte din plante speciale  

sustin organismul in efortul de procesare a elementelor , in necesitatea sa de a se hrani corect prin completarea surselor de nutrienti ce sunt necesari regenerarii continue a celulelor si tesuturilor, pastratii functiilor vitale si a tineretii.

Va urma …!

Pe larg despre aceste lucruri in articole viitoare pentru a descoperi pas cu pas tot ceea ce putem face mai simplu pentru a depasi aceasta situatie, obisnuintele gresite de viata si Dependentele de tot felul.

Exemplu de Meniu :

0 foto fructe_blender350

Inchei cu un exemplu de meniu pentru o zi ce este suficient, nutritiv, echilibrant si vindecator pentru cei ce sufera de Intoleranta fata de Proteine si Grasimi, fara eforturile istovitoare de a face perioade indelungate post (fara risc de carente alimentare majore, devastatoare pe termen lung):

mic dejun Luni: o cana de hrisca fiarta, amestecata cu 100 g proteine din soia

pranz Luni: salata castraveti, sfecla, ciuperci si otet balsamic 1 cartof mic copt cu putin ulei si scortisoara 1 mar mic

Gustare Luni: 6 arahide

Cina Luni: 100 g piept de pui, fara piele, la gratar, cu salata verde, ceapa, lucrena sau alti germeni si 1,5 lingurite de avocado.

Gustare Luni: 1 para.

 Sfatul Medicului Naturist LOGO

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *