Dezechilibre naturale.Dezechilibre nenaturale:

Doua feluri de dezechilibre:

Dezechilibre naturale

Dezechilibrul natural este datorat timpului si varstei si este moderat iar in mod normal nu cauzeaza probleme. Vata, Pitta si Kapha cresc si devin predominant pe parcursul vietii unei finite umane, pe parcursul unui anotimp si pe parcursul diferitelor perioade ale unei zile. De exemplu: Vatta este predominant pe perioada varstei a treia, in anotimpurile sfarsitului de an, pe parcursul dup-amiezei tarzii, la fel ca si in ultima parte a noptii precum si la sfarsitul perioadei de digestie. Wow! Stiu ca toate acestea par sofisticate, dar pastrati-va putin atentia!

Pitta este predominant pe parcursul varstei mijlocii, de-a lungul sezonului de vara, la mijlocul zilei, la mijlocul noptii si in perioada de mijloc a procesului de digestie.

Kapha este predominant in timpul copilariei, al primaverii, la sfarsitul diminetii, in prima parte a serii si in prima parte a digestiei.

Dezechilibre nenaturale:

Dezechilibrele nenaturale ale Doshas-urilor pot fi produse de urmatoarele:  o dieta nepotrivita, stil de viata nepotrivit, traume ( precum un accident de masina), virusi, paraziti etc. In timp ce o parte din aceste chestiuni ne scapa de sub control, chestiunile legate de stilul de viata si cele legate de alimentele pe care le consumam ne sunt sub total control.

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *