Caz: De la 13 ani cu Acnee

Prezentare de caz:

“De la 13 ani cu Acnee”

“Medicina naturala are un rol important in identificarea cauzelor acneelor severe la adolescenti si femei.

Pentru cei care nu sunt familiari cu iridologia aceasta este studiul irisului ochiului (partea lui colorata) cu scopul stabilirii constitutiei unui subiect, a potentialului proceselor inflamatorii si al tolerantelor fata de alimentele acide sau alcaline, precum si inca multe altele.

Inflamatia cu acnee tocmai a inceput atunci cand un comedon este vizibi si are un cap alb. Prezenta capetelor negre este de asemenea  o indicatie de incepere a procesului inflamatoriu nu doar in piele, ci in organism. Ca suferinzi de acnee cunosteti faptul ca acneea nu se opreste doar la comedon sau la stadiul de punct negru, ci progreseaza.  Gradele de severitate descrise sunt de la 1, la 4. Gradul 4 este cel de acnee chistica sau nodulara.

Cum poate ajuta iridologia pe pacientul cu acnee?

Este vorba despre procese inflamatorii sau inflamatii despre care cei mai multi ati auzit ca apar atunci cand sunt probleme hormonale. Asa este, dar care sunt hormonii implicati si care este cauza? Este insulina? Este tostesteronul, androsteronul? Este datorat stresului, dietei, exfolierii anormale, etc.?  Dar cine este mai susceptibi si in ce fel? Suntem cu totii diferiti si, cand apreciem acest lucru, incepem sa intelegem principiile iridologiei.

Sudiu de caz:

Subiectul din imagine sufera de acnee  Programul de tratament al acneei sale

Irisul din imagine este al unui baiat tanar care a suferit de acnee inca de la varsta de 13 ani.  In termenii iridologiei acesta este un iris mixt cu o structura glandulara, adica sistemul endocrin (da, hormonii) au o influenta mai mare decat la alte persoane cu o constitutie diferita. Ca o orchestra daca unul din hormoni este putin dezechilibrat atunci performanta intregului organism sufera si aceasta poate fi si cauza unei inflamatii.

Irisul pacientului arata deasemenea ca are potentialul de a avea intoleranta la glucide, fapt care nu este neobisnuit in zilele noastre datorita „dietei moderne”.  Glucidele (zaharurile) sunt niste puternici stimulenti hormonali si cauzeaza o aciditate extrema a organismului la nivel celular. Celalalt factor important in  imaginea acestui iris este ceea ce se cheama o lacuna tip pantof. Implicatiile pe care le are acest semn rar sunt ca organismul acestui pacient necesita in mod deosebit sa fie bine hidratat si ca nivelele acidului uric trebuie (cu atentie) mentinute echilibrate. Irisul arata de asemenea un „rozariul limfatic” ceea ce semnifica faptul ca sistemul limfatic funtioneaza mult sub nivelul optim. Exista inca si alte indicii iridologice pe care nu le detaliem pentru aceasta prezentare de caz.  Toti acesti factori au o influenta asupra pielii si asupra felului in care organismul pacientului elimina toxinele.

Recomandarea a fost ca pacientul sa inteleaga implicatiile unui nivel mare de glucide (zaharuri) in dieta sa si importanta speciala a hidratarii organisumului in cazul sau.  Stresul si anxietatea vor declansa in cazul sau o dereglare hormonala in  cascada care v-a afecta nu doar inflamatia ci va avea un impact considerabil asupra sistemului imun si al florei intestinale.  Au fost de aceea recomandate anumite suplimente tonice din plante medicinale, alaturi de o dieta personalizata si un stil de viata corespunzator. In plus,  s-au prescris creme din plante pentru a opri acneea existenta la acest moment.  Tonicele din plante medicinale elaborate de centrul nostru (cu ajutorul unor producatori agreeati), suplimentele si nutritia (dieta  personalizata recomandata) au fost alese pentru a corespunde  unei acnei de severitate moderata.  Acest pacient tanar este acum student. El este acum atent la nivelul glicemiei si evita alimentele bogate in zaharuri. Bea in mod abisnuit 3 litri de apa pe zi , constant si in reprize mici, nu dintr-o data. Atunci cand conditiile devin stresante cum sunt momentele in  care este sub presiunea unor examene sau proiecte grele el isi administreaza imediat prescriptia medicala din plante. Suplimentele sale antiinflamatorii il ajuta in completarea necesitatilor sale nutritive specifice, in mod special atunci cand aptitudinile sale de bucatar sunt putin folosite. El se bucura de viata sa si intelege perfect acum ce anume ii va cauza acnee si o poate preveni.

Toti suferinzii de acnee vor beneficia de acelasi sfat?

Nu. Recomandarile sunt unice precum este fiecare persoana in parte. Acesta este motivul pentru care iridologia este un ajutor atat de util in multe situatii.

Exista tonice din plante medicinale care se ofera in mod identic fiecarui suferind de acnee?

Nu, nicidecum, prescriptiile care sunt facute sunt destinate in mod specific fiecarui pacient in parte. In acest caz, au fost alese cateva plante ce contin fitohormoni, plante ce sustin functia hepatica si plante ce curata sistemul limfatic. In cazul altui pacient in  functie de simtomele pe care le reprezinta si analiza iridologica pot fi selectate cu totul alte combinatii de plante.

Marcajele iridologice se schimba in  timp?  Pot aparea unele schimbari insa informatiile oferite unui pacient in timpul unei consultatii iridologice se refera in mare masura la elemente ce ii descriu constitutia si sensibilitatile sale specifice si care se pastreaza de-a lungul intregii sale vieti.

Elementele prezentate in  acest site au un  scop strict informativ si nu se pot substitui sfatului medicului, informatiile nu pot fi utilizate pentru diagnostic si tratament medical; daca sunteti gravida sau va aflati sub tratament medical alopat, sau sub supravegherea unui medic, solicitati intotdeauna sfatul medicului inainte de a lua remedii naturale din plante, suplimente, sau a incepe un program de efort pentru conditia fizica.

 

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *