Fiziologia un domeniu al cunoasterii ce este inca plin de taine

apa structurata cristalDistanta ce separa Fiziologia Occidentală de Fiziologia Energetică Subtilă ce este parte a Medicinelor Traditionale Extrem Orientale încă nu a fost pe deplin parcursă…

Pentru a cunoaște mai mult realitatea misterioasa a viului suntem azi la intalnirea dintre ceea ce poate fi vazut cu ochiul, ceea ce este material, si ceea ce este subtil, “mai nevăzut” – funcționarea energetica, biologia câmpurilor energetice subtile, rolul lor și impactul în reglarea proceselor vietii.

Obiectivul stiințelor medicale azi este (cred eu) intai cresterea calității vietii, apoi obținerea vindecării si asigurarea longevității. 

Medicinele moderne au la baza dezvoltarea microscopiei electronice si a tehnologiei imagistice de inalta performanta, insa viul are un substrat informational energetic, iar imageria medicala este în fața unei mari provocări, a cărei cheie este în trecut, în Medicinele Extremului Orient.

Stim ca există in/pe corp puncte particulare, sau chiar zone, (mai ales la suprafață, pe piele, dar multe chiar în profunzime) cunoscute în Acupunctura Medicinii Chineze ca puncte cu proprietăți electrice si de conductibilitate speciale. Numite Puncte de Acupunctura, ele au alocate in medicina orientala descrieri precise ale utilitatii lor în reglarea unor functii biologice sau ameliorarea unor tulburări de  funcționare.

Este azi un fapt comun. 

Însă studiul fiziologiei moderne este în fața acestei provocări. 

Ce anume face ca cercetătorii chinezi si americani să reușească să determine harta tuturor secrețiilor endocrine. 

Astăzi prin intermediul stimulării electroacupuncturale pot fi declanșate creșterea secreției tuturor Hormonilor cunoscuti, susțin cercetătorii.

Miracolul anesteziei cu electroacupunctura din Medicina Chineza este însă un aspect mai bine cunoscut. Azi, în unele spitale din SUA ești întrebat înaintea unei operații ce fel de anestezie dorești, cu substanțe halucinogene utilizate în Occident sau cu Acupunctura. 

Controlul senzorial prin anestezia acupuncturala ne pune în fața unor întrebări chiar mai importante: simțurile, cum pot fi ele reprezentate pe corp, pe suprafața lui tegumentara … ?

Dacă controlul simțurilor ne este atât de accesibil la suprafața corpului, atunci care este fundamentul percepțiilor de simt. 

Miros, gust, văz, tact, auz, toate lucrează în limitele unor spectre de frecvente. Omul vede aude simte mirosul, dar unele animale vad diferit, aud precum delfinii in domenii mult mai vaste de frecvențe, câinii miros la distanțe mult mai mari. 

Așadar, întrebarea devine mai interesantă: cum funcționează aceste sisteme de control ce aparțin domeniului “energetic-informational” ? Am spus “control” deoarece ele au funcții de reglare superioare celor cunoscute de Fiziologia Occidentală si Medicinei Alopate.

Nu am vorbit deloc de Medicina Traditionala Ayurveda, specifică Indiei. 

Aceasta a adoptat Acupunctura Chineza, dar ea cunoaște propriile Canale Energetice , Meridiane, are un sistem ancestral propriu de puncte/zone speciale, din care numai unele se suprapun peste cele chinezești.

Modul de acțiune asupra acestor puncte si utilitatea lor terapeutică sunt descrise atât de amănunțit încât un medic practician obisnuit va fi complet uimit.

Iata-ne așadar la răscrucea unor noi cunoașteri.

Acesta este un moment în care putem realiza integrarea cunostiintelor noi cu cele străvechi, ce și-au croit drum “uitate de secole” sau ținute ca veritabile secrete de întregi linii genealogice tradiționale.

 

Facebook Comments Box