Mic dejun din Orezul fermentat si Asociatia Americana pentru Nutritie

orez retetaAsociatia Americana pentru Nutritie ne informeaza ca cel mai potrivit mic dejun, cel mai bogat in nutrienti si cel mai sanatos mod de a incepe ziua contine o garnitura din Orez Fermentat. 

O reteta traditionala Ayurveda, Orezul fermentat este un aliment pana nu demult consumat cu precadere, mai cu sema in regiunile Indiei Kerala si Tamilnadu.

Orezul este fiert in dupa-masa zilei precedente si lasat sa se raceasca, se scurge de apa si se pastreaza intr un vas de lut. Unii il consuma ca garnitura altii il consuma cu iaurt si sare.logo SSIMTIA

Pana a doua zi dimineata acesta fermenteaza si sub influenta bacteriilor lactice continutul sau se imbogateste, in timp ce unele componente ale acestuia devin mult mai bine asimilate la nivelul traseului  nostru digestiv decat daca am consuma orezul proaspat fiert. (Inscrie-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile aici)orez rosu

Enzimele lactice contracareaza factorii “anti-nutritionali” din orez ceea ce conduce la biodisponibilitatea crescuta a micro-nutrientilor sai si a mineralelor pe care le contine. Astfel daca luam exemplul a 100 grame de orez fermentat oamenii de stiinta americani au descoperit ca biodisponibilitatea fierului a crescut dela 3,4 mg la 73.99 mg la 100 de grame de orez consumat, – aceasta reprezinta o crestere de 2073% a absorbtiei de Fe.

In comunitatile agrare din Asia de Sud-Est orezul fermentat joaca un rol fundamental in alimentatie din traditiile stravechi culturale specifice zonei.   

Din pacate culturalizarea agresiva a modernitatii a facut ca populatia sa ajunga sa uite hrana saracilor si sa avanseze pe lantul fast-food al modelului cultural actual ignorand valorile nutritionale de exceptie pe care acest aliment simplu ni le ofera.

Speciaistii in nutritie care au observat si studiat comparativ obiceiurile alimentare istorice in diferite regiuni de pe glob a concluzionat ca obiceiul din Asia de Sud-Este de a consuma Orezul fermentat preparat din ziua precedenta la micul dejun este cel mai bun mic dejun din toate cele studiate la nivel global. Inscrie-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile aici

El contine Vitaminele B6 si B12 care sunt atat de rare in suplimentele nutritionale disponibile larg, Orezul fermentat sustine si hraneste miliarde de bacterii intestinale necesare bunei digestii si asimilatii la nivelul tractului digfestiv uman, contribuind in acest fel, prin intermediul florei bacteriene intestinale la reglarea si sustinerea Imunitatii generale. Bacteriile generate pe baza nutrientilor specifici orezului Fermentat protejeaza orbganele interne si le ofera capacitatea de a fi pregatite pentru a raspunde prompt unor solicitari adaptative mult mai mari decat cele obisnuite.

Orezul Brun este cel mai bun pentru ca in cazul lui Nutrientii se pastreaza intacti.

inscrie-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile aici

“American Nutrition Association” sustine ca urmatoarea lista de beneficii orez fermentat

vor fi obtinute prin consumul regulat la mcul dejun al Retetei Traditionale stravechi din Asia de Sud-Est a Orezului Fermentat:

  • consumul la micul dejun tine organismul nostru suplu si usor
  • Bacteriile saprofite (benefice si necesare) sunt produse din abundenta
  • Bolile Stomacului dispar daca se consuma regulat la micul dejun, deoarece aciditatea si fierbinteala si excesiva din corp este retinuta/diminuata sistematic si constant.
  • In cazul unei hrane pline de “fibre” aceasta reteta combate eficient constipatia si starea de lancezeala care o insoteste.
  • Tensiunea Sangvina este normalizata – s-a observat ca practic combate si reduce simtitor HiperTensiunea 
  • Organismul se pastreaza mult mai putin obosit datorita acestui tip de hrana, persoanele resimt mai mult dinamism si disponbibilitate pentru activitatile sustinute
  • reduce manifestarile alergice si problemele de piele ce sunt asociate alergiilor, chiar si a celor a caror cauza este adesea necunoscuta,
  • indeparteaza toate tipurile de ulceratii
  • infectiile acute sunt pastrate la distanta
  • pastreaza aspectul nostru tineresc si radiant

inscrie-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile aici

Consumul Orezului Fermentat specific traditiilor Culinare din Asia de Sud-Est face sa dispara

  • dependentele de cafea si ceai negru
  • este o sursa de vitamina B12 mai cu seama pentru cei ce urmeaza un regim vegan
  • asa ca este indicat sa nu aruncati orezul preparat care nu s-a consumat integral imediat dupa preparare – el va este de folos fermentat la micul dejun.

aici un film de 4 minute cu fermentatia ajutata de o lingura de iaurt, care accelereaza fermentarea. E bine sa pastram la temepratura camerei. Reteta se aplica si la boabele de linte naut precum si altele.

Vancouver – reteta de producere a orezului fermentat intr un restaurant cu specific

inscrie-te la newsletter pentru a fi la curent cu noutatile aici

 

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *