Gheea sau Untul Clarifiat – perspectiva Ayurvedica

Ghee – sau UntulClarifiat
Perspectiva Ayurvedică.

PicsArt_04-25-07.42.48

Atunci cand in India se vorbeste de Laptele de Vaca acesta se considera ca poseda esenta tuturor Plantelor Medicinale.

Cand avem in vedere Untul clarifiat – Ghee , in India, ajungem in domeniul superlativelor.
Gheea a fost atat de folosită pentru atat de multe beneficii de sanatate incat aproape ca te simti rusinat sa te alaturi corului de aprecieri laudative ale ayurvedei pentru a mai adauga ceva.

Nu pretindem sa prezentam stiintific si complet acest capitol insa nu ne putem abtine sa nu va provocam curiozitatea asupra unui aliment atat de apropiat din bucataria traditionala straveche extrem orientala.bol

– A consuma Ghee este ca si cum ai oferi cel mai bun combustibil focului digestiv.
Ca urmare, sustin afirmatiile indiene, susţine si creste aura energetica a corpului, face ca toate organele sa reintinereasca, reface lichidele constituente ale întregii structuri organismului care sunt afectate si secatuite de inaintarea in varsta si mai cu seama Gheea sporeste Ojas-ul care e suportul si fundamentul imunităţii, esenta tuturor tesuturilor. Maya Tiwari denumeste Gheea ca cel mai special aliment cunoscut , ce produce in organism Ojasul… aceasta esenta fundamentala a mentinerii vitalitatii si functionarii generale.

Daca intelegem despre Ghee ca e un combustibil extraordinar ce hraneste si alimenteaza focul digestiv, foc de care depinde in mod fundamental intreaga nutritie,

cunoasterea ayurvedică afirma ca Gheea face aceasta amplificare si aţâţare a focului digestiv fara a dauna, fara a agrava focul din întregul organism.
In mod aparent paradoxal efectul consumului de Ghee este, in final, racoritor pentru organism, fapt deosebit de apreciat in conditiile in care in felul nostru de a trai, in ziua de astazi, organismul celor mai multi dintre noi acumuleaza un exces de caldura interna.

Se spune ca Gheea
– creşte inteligenta si functionarea sistemului nervos.
– detoxifiază si stimuleaza “inteligenta naturala a organismului” in sensul eliminarii mult mai bune a rezidurilor.
– in India gheea creste in valoare prin păstrare, cu cat este mai veche ea este mai căutată. O ghee veche de 100 de ani este deosebit de scumpa. Astfel de Ghee au fost păstrate in conditii speciale, in vase foarte mari de obicei in locuri sfinte precum templele, de catre familii de vindecatori ayurvedici ce le au pastrat si dat mai departe urmasilor ca un tezaur medicament.

Va urma.

Dr Florin Bebesel
0769659749
Sfatulmediculuinaturist.ro
Naturamedica.ro

GHEE:

 untul clarifiat

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *