Uleiul Volatil de Oregano

Ulei de Oregano – 15 ml

Ulei de Oregani Salbatic (Wild Oregano Oil) cu potenta forte – 75% Carvacrol. Produs anti-bacterian, anti-viral, anti-fungal, anti-stafilococic. Fabricat in Canada conform normei GMP.

oregano healt benefits

Referirile din aceasta pagina sunt strict informative si nu substituie sfatul medicului, ele trebuie folosite pentru a va trata numai cu avizul si dupa consultarea unui medic specialist. Publicam informatii despre Uleiul de Oregano deoarece este recunoscut ca un antibiotic extrem de puternic. Utilitatile lui sunt largi; in fitoterapia ayurvedica s-au identificat o serie de efecte psihoemotionale uimitoare ce permit revigorarea in anxietati si depresii si regasirea supletii si curajului de a aborda toate solicitarile adaptative emotionale cu un spirit temerar si protector, cu stapanire de sine si caracter.oregano oil for toes Daca simtiti ca va confruntati cu situatii stresante si paralizante in viata de zi cu zi, utilizarea acetui ulei volatil va poate fi un sprijin mobilizandu-va resursele si luminand pe cei tulburati, acolo unde s-ar putea crede ca, din punct de vedere emotional nu mai au nici o iesire. Reda optimismul, combate starile de inertie si stimuleaza creativitatea. Bogat in Thimol si Carvacrol. Substanta denumita Carvacrol prezenta in uleiul de Oregano salbatic este considerat ca

unul dintre cele mai puternice anti virale, anti bacteriene si anti fungale substante obtinute pe cale naturala.

Carvacrol omoara parazitii de orice natura.oregano ads 1

  • In Mexic, cercetatorii au comparat Carvacrolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris a trata giardia (Giardia duodenalis) . Rezultatele au aratat ca oregano este mai eficient impotriva giardiei decat Tinidazol.
  • Cercetatorii britanici au comparat actiunea uleiului obtinut din oregano cu actiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare.

S-a dovedit prin studii realizate in numeroase universitati medicale, ca oregano actioneaza mai eficient decat antibioticele, distrugand si bacteriile rezistente la unele antibiotice. Eficienta lui se manifeste in

  • Sinuzite,
  • inflamatii ale gatului,
  • tegumentelor,
  • mucoaselor digestive (in amestec cu uleiuri grase de cocos sau masline).
  • combate constipatia.

Administrarea lui se face adesea in capsule gelatinoase inc are se pune o picatura si dupa ce capsula se inchide se bea cu un pahar mai mare de  apa. Daca v-ati obisnuit cu el se poate administra intr-o lingurita de miere, 1 picatura de 5 ori pe zi.

Trebuie sa nu confundam oregano folosit in alimentatie Origanum Marjoram  cu cel utilizat pentru extragerea uleiului volatil ale carui prorietati sunt descrise aici, Origanum Vulgare.

In general uleiurile volatile sunt folosite mai intai de proba pe pielea cotului pentru a ne asigura ca nu avem reactii alergice. Este unul dintre cele mai pregnante uleiuri volatile. oregano frunze

Oregano face parte din aceeasi familie cu Salvia, Busuiocul si Menta, Sovarf.

Consumul regulat s-a observat ca uneori conduce la o scadere a absorbtiei fierului in sistemul digestiv, motiv pentru care se recomanda administrarea concomitenta de alimente cu frunze verzi nepreparate termic si a suplimentelor naturale cu continut de fier. Poate fi utilizat atat pentru uz intern cat si extern.

Contraindicat la femeile gravide!

Referinte bibliografice

  1. M. Force, W. Sparks, R. Ronzio. “Inhibition of enteric parasites by emulsified oil of oregano in vivo“. In Phytotherapy Research, 2000 May;14(3):213-4.
  2. A. Nostro, A. Roccaro, G. Bisignano, et al. “Effects of oregano, carvacrol and thymol on Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis biofilms“. In Journal of Medical Microbiology, April 2007 vol. 56 no. 4 519-523.
Facebook Comments Box