Detoxifierea prin Foame (1)

Detoxifierea se poate realiza si prin intretinerea senzatiei de Foame, sau perioade mai scurte sau mai lungi de post.

In acest domeniu exista experiente diverse si specialisti in intreaga lume din care azi voi pomeni

1.Ayurveda si foamea Foame

Sunt interesante teoriile ayurvedice privitoare la foame.

Ele se bzeaza pe reglarea lui Agni – focul digestiv- al carui ciclul firesc este o conditie esentiala pentru sanatate.

Dereglarea focului digestiv se manifesta prin reflux esofagian, lipsa pofeti de mancare , constipatii, greutate excesiva sau insuficienta, prezenta maladiilor tractului intestinal, precum si a altor dereglari frecvente.

Reglarea focului digestiv incepe vineri: seara este necesara o cina usoara si curatarea intestinului. Sambata se evita mancarea si se consuma numai apa. Pentru persoanele cu tipul constitutional Vata sau Pitta acestea pot bea si sucuri.

Duminica se pot consuma ceaiuri de ierburi : radacina de lemn dulce, pentru tipul Vata, de menta pentru tipul Pitta si Kapha. la dejun se va consuma un terci usor de cu o cantitate moderata de unt, pranzul si cina trebuie sa fie de asemnea usoare.

Este interzis consumul de alimente intre mesele de baza.si utilizarea stimulentilor de tip cafea, fumat, sare, deoarece ele pot stinge Agny care a inceput deja sa se trezeasca.

In ayurveda foamea trebuie sa inceapa in saptamana lunii noi sau a lunii pline. sau in ziua urmatoare zilei de nastere.In ce consta actiunea terpiei prin foame ? Dupa ce se intrerupe consumul de “combustibil”  organismul incepe sa se alimenteze cu energie pe baza rezervelor sale interne.

Dar foamea este un pas important care nu se poate incepe fara o evaluare prealabila a starii organismului, conditiile acestei proceduri de curatare si metodica intreruperii foamei – aspect de maxima importanta.slabire

Dupa cum arata experienta indelungata acumulata in acest domeniu exista si cazuri letale cu care unii ne sperie asupra acestei modalitati de imbunatatire a starii de functionare a organismului insa acestea , aceste cazuri au avut loc nu in perioada foamei ci dupa ce aceasta a fost intrerupta , atunci cand oamenii, inselati de starea de usurinta si tinerete de dupa foame, au consumat ceva nepotrivit la acel moment.

Este cunoscut ca nu se poate trece la perioade indelungate de foame fara o pregatire prealabila, prin perioade scurte de foame de 1 zi , abia apoi, treptat se poate trece la perioade mai indelungate.

Tehnica revenirii la alimentatie este surprinsa de mai multi specialisti si experienta acestora va face subiectul unor articole ce vor urma.

Exista abordari nuantate asupra Foamei.

Urmatoarea descrie varianta alimentatiei sub limita:

2. Teoria lui E. Frolov asupra Detoxifierii pe baza intretinerii Foamei

Biologul E. Frolov a elaborat teoria alimentatiei sub limita.

Ea consta in faptul ca cel care o practica trebuie sa se alimenteze zilnic cu portii infime de hrana : un morcov , o nuca , sau niste seminite de floarea soarelui. Este esential ca hrana sa fie de origine vegetala.

acest lucru va va ajuta sa suportati si sa nu schimbati regimul foamei curative si nu va permite dezvoltarea poftei de mancare.

Prin intermediul acestei metode s-au tratat cu succes boli extrem de grave.

 

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *