Plante Purificatoare: Detoxifiante

1. Urzica : 

intr un vas se pune o lingura de frunze maruntite de urzica si se adauga apa clocotita – un pahar, apoi se lasa sa se infuzeze 10 minute. Administrarea este 3×1 lingura /zi. Sultanele-Caltunasi

 

2. Sultanelele (Caltunasi) : 

O lingura de suc de 3 x pe zi.

 

 

 

3. Strugurii Ursului : 

– 1 lingura de planta maruntita se opareste cu 1 pahar de apa cloctita si cratita se tine in baie marina timp de 30 de minute, la aburi.

– Compozitia se lasa la racit , se strecoara si se toarna in pahar . Peste compozitie se adauga apa fiarta pana se umple paharul. Se bea calda 1/3 pahar x 3 /zi .

strugurii ursului

 

Contra-Indicata in glomerulonefrita si la GRAVIDE !

 

 

 

4. Hreanul :

in cazul prezentei de calculi la vezica urinara se administraza suc de hrean proaspat stors din radacina : 1 lingurita de 3x/zi.

 

5. Pelin :

Pelinse beau 8,8 g de suc de

pelin – ajuta la eliminarea calculior – atentie la calculii calcificati (necesita examinari imagistice pentru a fi diferentiati de calculii care inca se mai pot dizolva) , pentru acestia se CONTRAindica a se elimina pe cai naturale intru-cat pot conduce la complicatii si blocaj si colici ale cailor biliare pe parcursul fortarii eliminarii lor…!

 

 

 

6. Coada Calului si Flori de Musetel :

coada-calului

 

se prepara un ceai din acest amestec in parti egale de Coada Calului si Flori de Musetel dupa care se administreaza cat inca este fierbinte . El diminueaza fenomenele de mictiune dureroasa.

 

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *