Vitamine si Minerale

Domeniul Vitaminelor si Mineralelor este important. Veti vedea cum sunt ele lipsite de importanta cuvenita in viata noastra zilnica.piramida alientatiei
M-am hotarat sa va fac o scurta prezentare cu rol de … INTRODUCERE :
  • despre Vitamine Liposolubile versus cele Hidrosolubile

pentru ca eu cred ca sunt cateva lucruri pe care fiecare din noi e bine sa le cunoasca despre vitamine, acum la modul general, pe parcurs in detaliu despre fiecare vitamina si in articolele urmatoare si despre minerale.

Folosite de organism in cantitati foarte mici ele totusi sunt foarte importante si asigura desfasurarea buna a unor procese esentiale pentru sanatate fara de care oricate calorii am ingera zilnic starea sanatatii noastre va avea de suferit pe termen lung.
Ele sunt grupate in categoria micro-nutrientilor
vitamin-B3 si pelagra picture
13 Vitamine ar trebui sa fie prezente in alimentele pe care le consumam, dar acestea ar trebui sa fie si asimilate de organism in tractul gastrointestinal.
9 vitamine sunt hidrosolubile, 4 liposolubile.
Pentru “a diminua riscul de afectiuni cronice” exista cateva recomandari facute de institutele responsabile din SUA, referitor la doza alimentara suficienta pentru a indeplini nevoile nutritive a 97-98% din persoane, indivizi sanatosi , in anumite etape de viata, precum si pe grupuri de indivizi.

 

Desigur terminologia utilizata in domeniu poate parea putin stufoasa dar va recomand sa o lecturati si macar de dragul unei imagini :
1. Doza Alimentara de Referinta, Ea cuprinde
2. Doza alimentara recomandata ca Doza-Tinta,
3. Doza Adecvata , alti termeni sunt
4. Nivelul Superior Tolerabil,
5. Necesarul Mediu Estimat.
Toate acestea sunt evaluate si utilizate in scopul diminuarii risului de imbolnavire cronica !

 

Vitaminele Liposolubile sunt A, D, E, K
  • au nevoie de grasimi pentru absorbtie.
  • Ele se depoziteaza in tesuturi organice si
  • sunt eliminate prin fecale;
  • se absorb cu ajutorul grasimilor corecte.
  • Apar deficiente de tip carente daca alimentatia este deficitara in aceste componenente dar si daca sunt consumate sau absorbite grasimi inadecvate.
Vitaminele Hidrosolubile
  • sunt cele din complexul B precum si de vitamina C.
  • Se pot dizoova in apa ,
  • nu se depoziteaza in organism si
  • se elimina prin urina.
  • de aceea trebuie furnizate zilnic !
  • sunt usor de distrus sau de eliminat din alimente prin depozitare, preparare, pre-gatire si gatire, de aceea
  • trebuie gestionate cu atentie.
Acesta este un motiv serios pentru a
  • evita prepararea excesiv a alimentelor si de asemenea un motiv
  • sa evitam fierberea si
  • sa o inlocuim cu prepararea la abur a alimentelor pe care dorim sa e preparam termic.
Este indicat sa fie consumate regulat din surse crude: legume sau fructe

vitamine 0si

  • sa fie evitata expunerea la oxigen pentru ca vitaminele se degradeaza prin oxidare.
Rezulta asadar importanta consumului de fructe si legume proaspat culese…
Cu stima,
Dr. Florin Bebesel

0769 659 749
Medic Acupunctura, Iridologie,

RadioDiagnostic
Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *