Teoria Microsistemelor, o posibila explicatie a iridologiei

microsisteme in handpoints diagnostic si iridologie medicala
O trăsatură aparte, comună Medicinelor Tradiţionale ale Extremului Orient (Sistemul Medical Chinezesc si Ayurveda) este că gândirea sa are la bază o viziune diferită, holografică, izvorâtă din principiul identităţii perfecte dintre MacroUnivers si MicroUnivers.

Principiul esoteric “Holografic” este cel al “reflectării Totului în Parte şi a tuturor Părţilor componente în Intreg”.

Care este valoarea practică a acestui principiu ?

Întelepţii chinezi (practicieni ai medicinii, caracterizati de o autentică clarviziune) au descoperit în principiul holografic modalitatea de a investiga în diferite părţi ale corpului oglindirea tuturor părţilor componente ale organismului.

Părţile se reflectă unele în altele.

Astfel s-a descoperit treptat (dar deja de mii de ani ) Teoria Microsistemelor, o cale rapidă şi foarte accesibilă, pentru a afla starea de ansamblu a fiinţei umane.

De asemenea Microsistemele sunt şi o modalitate de a trata, a armoniza şi a vindeca întregul.

Teoria Microsistemelor cuprinde următoarele părţi ale corpului în care se examinează starea organelor:
Cu totii am auzit de ReflexoTerapie – masajul talpii.

– Am auzit despre AuriculoTerapie în acupunctură.

– Ştim că investigaţia Limbii are o valoare aparte şi sunt scrise lucrări întregi pe acest subiect de către cei mai importanţi specialisti acupunctori. Aici un film de 7 minute oferă câteva exemple de semne ale sănătăţii descifrate pe limbă.

Pe vremuri în Ayurveda – “Arta Vietii” , “Arta de a Trăi” sistemul medical traditional al Indiei descria investigaţia irisului în versuri pentru ca acestea să poată fi memorata mai uşor.

 

– Iridologia – studiul irisului , partea anterioara, colorata, a ochiului este de asemenea parte din gandirea chineza si cartografia irisului este un element foarte vechi. Detalii despre iridologie aici

Hand Points Diagnostic – Diagnosticul punctelor active electrice de pe mână.

este o metodă chinezească bazata pe o cartografiere a oglindirii totului în parte în palma.
Prin măsurarea potenţialelor electrice ale pielii, comparativ, între cele două mâini, diferite puncte ne permit să apreciem situaţia funcţionării întregului şi diferite părţile ale sale. Detalii citiţi  aici.

Facebook Comments Box