Kombucha Regenerativa, MicroBiomul si vindecarea

Ciuperca Kombucha,

cu toate că nu este o ciupercă adevărată, este compusă din trei tipuri de drojdie şi de un grup de bacterii.
Ceaiul preparat din ea este un elixir al sănătăţii,
· întăreşte sistemul imunitar

· ajută la menţinerea vitalităţii

· este un detoxifiant excelent,

· contribuie la prevenirea cancerului

· a bolilor de articulaţii,

· restabileşte flora intestinală

Nu exista multe băuturi care sa rivalizeze cu aceasta daca urmaresti sa te bucuri de o sanatate prospera si longevitate…

:~:

Pentru băuturile bogate în bacterii abundente, care influentează microbioamele, mulți oameni se gândesc imediat la kombucha.

Servit în timpul verii răcit, are o reputație bine meritată ca alternativă naturală la băuturile răcoritoare.

În ciuda gustului său delicat, ușor dulce, are o cantitate surprinzător de mică de zahăr1: mai puțin de două 2 grame într-o porție, comparativ cu mai mult de 20 de grame în aceeași cantitate de suc de portocale sau 39 de grame într-o cutie de Cola.

Zahărul lipsește pentru că a fost consumat de microbi, un amestec complex de bacterii și drojdie care transformă ceaiul obișnuit (de obicei negru, dar și oolong sau ceai verde) într-o băutură complexă, aromată.

Procesul de fermentare este ideal pentru adăugarea altor ingrediente pentru a produce un gust sau altul, astfel că nu există nici o ratiune pentru a se adauga arome sintetice “interesante”, dând naștere in acest fel unei piețe comerciale foarte competitive:

în 2015, supermarket-urile din SUA au inregistrat o cifra de afaceri de 180 de milioane de $ din vanzarea acestui sortiment de băuturi (bazate pe kombucha).

Iata ce ne spune un medic din Occident referitor la testele sale asupra microbiomului cu ajutorul dietei cu kombucha pentru 1 saptamana:

“fiecare flacon din sortimentul de Kombucha pe care l-am consumat se sustine ca ar conține un miliard de organisme din două specii microbiene.

Primul, Saccharomyces boulardii, este un agent microbian popular “sănătos”, bine studiat și dovedit ca un ajutor digestiv în siguranță.

Un văr apropiat de drojdia de bere, peretele său celular tinde să rămână imun la alti agenți patogeni, ceea ce poate explica capacitatea sa dovedită de prevenire și combatere a diareei.

Din păcate, nu este o bacterie și, astfel, nu va fi detectabilă în testele microbiome bazate pe 16S.

Celelalte specii adăugate de Bacillus coagulans se găsesc adesea în intestinele umane și ar trebui să fie ușor de găsit.

Specific în băuturile producatorului Kombucha GT este brevetul patentat Bacillus coagulans GBI-30, 6086, un microb care formează spori foarte rezistenti, care pot supraviețui fierbei și coacerii.

Deoarece este bine studiat și sigur, este un aditiv alimentar popular “probiotic” și pare să aibă unele efecte benefice asupra digestiei.4

Mi-am testat microbiomul intestinal in fiecare zi,

precum si microbiomul gurii

si al pielii la intervale regulate de timp in timpul experimentului

si destul de sigur, prezenta Bacillus-ului este clara.”

De ce toata aceasta poveste cu microbiomul?

Astazi aflam cu repeziciune tot mai multe detalii nebanuite despre ființa umană si felul in care functioneaza sanatatea !

43% din miliardele de celule din care suntem alcatuiti sunt celule proprii si

57% sunt microbi: bacterii, fungi, etc micro-organisme

ce trăiesc “in gazda” in corpul nostru si îndeplinesc funcții complexe si vitale existentei noastre sănătoase.

100 de centre de cercetare din intreaga lume reunite fac eforturi de cercetare interdisciplinare complexe si avansate, pentru a descifra impreuna aceasta taina infinita a lumii microbiene.

De ce?

• aproape toate bolile cronice isi gasesc rezolvarea in gestiunea corecta a relatiei eco sistemului uman, la nivelul sau celular.

Ayurveda se dovedește astazi tot mai mult o comoara, pentru ca prin dieta si detoxifiere aduce o experienta straveche si avansata cu unele raspunsuri ingenioase pentru preventie, insanatosire si pentru a gasi solutiile simple in cadrul celor mai avansate cercetari occidentale.

Va urma!

Scoala de Studii Internaționale in Medicine Traditionale, Intergative si Anti-imbatranire Dr Florin Bebesel,

naturamedica.ro

S-ar putea sa te mai intereseze

√ “Curs Fundamentele Medicinii Chineze” : Detalii aici

√ “30 minute si Renunți Definitiv la Fumat, Alcool” detalii aici

√ “Slabire in 7 sedinte cu AuriculoTerapie si LaserAcupunctura MTC”

Fondator al Centrului si Scolii de Studii Internationale in Medicine Traditionale, Integrative si Anti-imbatranire. Plecand de la nevoia tot mai evidenta a identificarii unui sistem de vindecare a imbolnavirilor cronice, actionand la nivelul cauzelor, utilizand pe cat posibil metode blande si naturale, nesintetice si netoxice, Dr Florin Bebesel considera ca solutie inteleapta conexiunea sanatatii occidentale cu Sistemele Medicale Traditionale Extrem Orientale. Dr Florin Bebesel a invitat si invita profesori consacrati de la universitati de medicina chineza (TCM) si Medicina Indiana (Ayurveda).

Dr Bebesel sustine module de studiu al notiunilor fundamentale din Medicina Chineza “T. C. M.” si Medicina Indiana “Ayurveda”.

Organizează uneori (dupa caz), in situații complexe, sau la cerere, consultatii interdisciplinare online impreuna cu profesori universitari si medici consacrati in Medicinele Traditionale din India, Europa si SUA

CV: – Absolvent al Universitatii de Medicina din Cluj, absolvent al studiilor de specializare (5 ani) in Diagnostic Imagistic la Cluj Napoca, al studiilor de acupunctura dezvoltate sub egida Ministerului Sanatatii, a participat la seminarii de formare si congrese in T.C.M. in Romania, Spania, Marea Britanie, Germania. Are competente aprofundate in Medicina Chineza, Puls Diagnostic, diagnosticul Irisului si Diagnosticul Ayurveda.

Ca hobby dansul sustine saptamanal initiere esoterica si formare continua in Arta Respiratiei Terapeutice “Pranayama” in fiecare miercuri.

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *