Menopauza

Menopauza

In majoritatea cazurilor, datorita lipsei de informatii, domeniul terapiei hormonale a menopauzei cauzeaza confuzie .

Medicii lasa pacientele sa decida singure

Informatia necesara este mai greu accesibila si ajunge la un numar mic de femei care iau, cu precautie si o anume stare de anxietate, medicamente pentru ameliorarea simptomelor din timpul menopauzei si climax. Pentru cele mai multe femei ce au ajuns la menopauza , aceasta se manifesta in viata de zi cu zi prin valuri de caldura, bufeuri, care pot aparea  atat in timpul zilei, cat si noaptea. Medicii le ofera pacientelor referinte privitoare doar la rezultatele din cercetarile marilor companii farmaceutice care produc medicamentele hormonale si, de obicei, lasa pacientele sa decida singure daca sa inceapa terapia hormonala sau nu. Cele mai multe dintre afectiunile care se instaleaza mai tarziu, sunt afectiuni cronice si se vor manifesta pentru tot restul vietii. Acestea au ca moment de inceput perioada de imediat inainte de menopauza si se datoreaza in mare masura dezechilibrului hormonal.

Cum se stabileste medical terapia de substitutie hormonala

Din acest motiv se apeleaza la analize de laborator, cu scopul Diagnosticarii precoce a oricarei tulburari (chiar si minore) a echilibrului hormonal. 

Cu toate acestea, apare frecvent o mare greseala: aceea de a interpreta analizele de laborator dupa Valorile de Referinta Medii, adica valorile comune unei medii a majoritatii femeilor.
Motivul pentru aceasta greseala este faptul ca valoarea de referinta se calculeaza in mod automat doar dupa varsta respondentilor.

Care e Scopul Tratamentului Hormonal ?

In acest fel valoarea hormonala curenta a persoanei devine, de fapt, nerelevanta: ea se interpreteaza in raport cu valorile medii ale unei varste de 50 ani. Si este nerelevanta de doua ori, pentru ca scopul tratamentului hormonal este in realitate cel de a realiza atingerea echilibrului hormonal al varstei dumneavoastra de la 35 ani.
 

Indicatorii deficientei tabloului hormonal:

 • Cresterea in greutate,
 • pierderea parului,
 • anxietate,
 • dureri de cap,
 • insomnie,
 • scaderea dorintei sexuale
 • si inca multe alte simptome

sunt indicatori ai unei deficiente grave a tabloului hormonal.

Cu compensare hormonala Nimeni nu poate fi frustrat de-a lungul tratamentului cu privire la simptomele comune de disconfort.
 
Statisticile profesionale internationale pentru medicina preventiva arata faptul ca controlul hormonal este o necesitate fundamentala asupra careia trebuie insistat, si trebuie realizat din timp, incepand de la varsta de 35 de ani, atat la femei, cat si la barbati.

Se petrece si la barbati ?

Datorita scaderii nivelului de testosteron la barbati au loc fenomene de
 • reducere a puterii musculare,
 • scadere a functiei sexuale si
 • scadere a fertilitatii, si
 • aparitia factorilor de risc pentru bolile de inima. In ceea ce priveste
 • posibilitatea aparitiei carcinoamelor riscul este si el crescut.

 Hormoni Bio-identici:

 1. Hormoni bioidentici administrati profilactic au darul de a preveni carcinomul.
 2. Progesteronul bioidentic, are capacitate de protectie a sanilor si a uterului, iar unele studii clinice au dovedit
 3. aportul progesteronului in regenerearea sistemului nervos dupa accidentul vascular cerebral.
 4. Se dovedeste prin studiile realizate ca dezechilibrul hormonilor sexuali pe termen lung poate duce la
 • depresie,
 • boli autoimune,
 • boli cardiovasculare si
 • tumori maligne.

Echilibrarea hormonilor va pastra sanatatea.

Nivelul Hormonilor poate fi compensat si echilibrat in moduri diferite: cu
 • Crononutritia sanatoasa si corecta,
 • relaxare,
 • exercitiu fizic si
 • conditie fizica… iar uneori nu este suficient si trebuie apelat la
 • terapie substitutionala.

Nu asteptati ca glandele sa ajunga sa se opreasca din activitate

apelati la ajutorul necesar inca de atunci cand primele semne de epuizare descrise mai sus incep sa apara. Hormoni bioidentici sunt lipsiti de efecte secundare, iar cheia este in dozajul lor corect in deplin acord cu nevoile individuale. Aceasta chestiune este delicata si necesita asa cum se arata mai inainte stabilirea nivelului hormonal specific fiecaruia in parte inca de la varste mai tinere si e o misiune pe care expertii din domeniul medical, medicii de astazi, si sistemul de sanatate preventiva ar fi bine sa si-o asume la nivel de comunicare pentru a creste in mod semnificativ nivelul de educatie al societatii moderne.

Numai un medic educat in acest sens poate sa asigure informarea corecta

Numai un medic poate sa asigure informarea corecta in aceste chestiuni,  medicul care in mod suplimentar a fost educat si informat in seminarii si congrese internationale organizate sub auspicii ale unor eminente asociatii europene si internationale.

O importanta inovatie in pastrarea sanatatii:

Compensarea hormonala cu hormoni bioidentici este considerata de multi experti cel mai modern principiu de tratament raspandit la ora actuala pe glob si reprezinta o importanta inovatie in pastrarea sanatatii: in domeniul medicinii preventive. Ea raspunde eficient necesitatilor atunci cand nu folosim, sau nu avem la indemana, solutii cunoscute si folosite de secole in yogaterapie si medicinele traditionale extrem orientale: ayurveda si medicina chineza. In plus pe langa suferintele subiective ca – anxietatea, – durerea de cap,  migrena, – insomnia, – scaderea libidoului (sau a dorintei sexuale) – un mare numar de afectiuni cardio-vasculare si – canceroase pot fi prevenite, in lipsa oricaror efecte secundare pe care le inregistram prin hormonii de sinteza chimica, sau alte medicatii.

O reasezare a armoniei hormonale individuale

Terapia hormonala cu hormoni bioidentici este un concept de reasezare a armoniei hormonale individuale, specifice fiecarui individ in parte. Dozajul este personalizat , e bazat pe determinari de laborator, pe evaluarea problemelor de sanatate existente acum, precum si pe starea generala de sanatate a organismului individual.

Platforma de Anti-imbatranire completa si Longevitate

Cu ajutorul implementarii Crononutritiei Metabolice pe care Dr Florin Bebesel v-o poate personaliza si individualiza folosind cele mai moderne principii si integrand cunostiintele traditionale ayurvedice, singura dieta justificata, impreuna cu ajutorul unui lifestyle activ ce e combinat cu odihna si relaxarea corecta si necesara, aplicarea de substituenti bioidentici hormonali va permite cu adevarat asigurarea unei platforme de anti-imbatranire complete si va conduce la o longevitate mai mare.   

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *