Paine fara faina ?

Paine fara făină - pâine cu semințe pisate

Pentru cei care nu si pot imagina viața fără pâine și fără sandwich-uri aici puteți descoperi o reteta pentru excelenta pâine fără făină.

Se taie și se pastreaza la rece, iar, pentru a o pastra timp mai indelungat, reteta originala ne sfatuieste sa o congelam, astfel încât putem să o pastram, nu trebuie făcută zilnic si nu va dura mult timp să o avem la dispoziție. In materialul nostru, numit “Program pentru Viata” – “Sănătate cu Ayurveda prin Lifestyle”  este recomandat ca painea să se consume rar, de maxim 3x pe săptămână 150 g.

A face un așa-zis fel de “făină” din:

    200 g de seminte de in (pisate într-o moară mecanica de bucătărie, într-un blender sau chiar un mojar)
    50 g semințe de susan
    alune 50g + 50g migdale (pisate si ele)
    1 lingura de seminte de psyllium sparte sau pisate sau eventual chiar 50 g de tărâțe de ovăz
    2 lingurite praf de copt, fără fosfați
    Asezonate e dupa gust, așa cum se dorește, fie cu scorțișoară, ori cu chimion
    1 linguriță sare de brută de preferat sare de cariera sau de Himalaya.

Se amestecă cu:

    50 g unt topit
    1 dl smântână sau smântână plina de grăsime
    250 g de brânză granulara, de vaci si
    6 oua

Se amestecă toate ingredientele și se toarnă într-o matriță alungită pentru pâine, acoperită cu hârtie de copt.

Se coace timp de 60-80 minute, în funcție de cuptor, la 175 de grade.

Se scoate pâinea din matriță și se lasă să se răcească. Păstrarea se face în frigider sau se taie în felii subțiri, apoi daca se pastreaza pentru mai mult timp se congeleaza.

În cazul în care pâinea se împarte in felii având cate 25g / felie, putem conta pe faptul că o felie va conține 2 g de carbohidrati.

Nu e bună. Pentru ca Noi inca n am gustat dar totusi macar dumneavoastra puteți să încercați.

🙂 

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *