Post ? Pe Luna plina ?…

images7
Citeam materiale despre influenta astrala specifică a lunii pline din decembrie 2016, cea a carui maxim acum e deja pe sfarsite,
Va ofer linkuri interesante aici
iar in minte pastram vie intrebarea si preocuparea de a include “postul” ca subiect in materialul cartii la care lucrez in acest sfarsit de an, Program pentru Viata – Sanatate cu Ayurveda prin Lifestyle…

Postul este un subiect actualizat continuu in cercetarea stiintifica medicala moderna. Progresele facute in studiul postului ca medicament il fac o piatra de hotar in sanatate.
Dar cum sa il asezi la locul lui in recomandari pentru omul sanatos intr un demers de a hrani radacinile unor modele curate de lifestyle sanatos. Uite o provocare pentru mine.

Brusc mi am adus aminte ca nu sunt un mare postitor. Pentru mine postul nu e o indeletnicire regulata.
Insa am exersat si am avut chiar unele experiente aparte. Le voi povesti in carte.
Postul este relevant.
Apropierea sarbatorilor face ca unii dintre noi sa si modifice obiceiurile conform traditiilor.

Postul este necesar sanatatii.
Ofera repaus sistemului digestiv si organele digestive si organismul apuca sa si faca rostul in aceste momente. Se odihnesc se curata si se repornesc apoi cu o alta stare. Ce ne am face daca nu ne ar lasa cineva sa ne odihnim niciodata … ?

Pe luna plina devenim mai receptivi, influxul energiilor lunare e maxim.
In perioada de maxim de luna plina receptivitatea creste inca si mai mult astfel ca filtrul nostru fata de a nutri emotii pozitive scade cel mai mult.
E bine sa tinem cont de perioadele acestea si sa le fixam in calendar, sa le urmarim influentele, sa observam cum reactionam de obicei in aceste perioade si sa controlam ce simtim si ce ni se intampla.
Pe luna plina avem cel mai scazut nivel de autocontrol.
Emotional. Mental. Fizic. Dar si spiritual putem fi afectati.

Unii folosesc reguli de igiena personala stricta in intervalul de 18 ore inainte si dupa maximumul de exprimare a lunii pline, adica nu relationeaza intim, sexualitatea este oprita, sunt atenti la alimentele pe care le consuma, nutresc stari cat mai luminoase si se feresc de conflicte interioare sau relationale.

Dar sa postesti… ?
E alegerea fiecaruia.
Eu evit postul pe luna plina.
Dar unele traditii il folosesc cu rol purificator aparte. Eu il resimt cam solicitant si opinia mea este sa nu fac.

Ce trebuie sa tinem cont este ca receptivitatea in post e mult amplificata.
Oricum pe luna plina energia apei abunda si receptivitatea e la cotele ei cele mai mari.
Trebuie sa cultivam un discernamant propriu si sa asimilam, sa digeram, sa decidem ce e cel mai bun lucru pentru noi in circumstantele momentului.

Uite unele referiri la luna plina de acum
Luna plină in Gemeni are loc pe 14 decembrie, miercuri, la ora 2:06 am.
Cu ascendent in Balanță și activând axa comunicării, a conștiinței și viziunii, implicând elemente care ne duc cu gândul la nou, inedit și chiar la o revoluție personală și colectiva a conștiinței, ei bine, este un moment eliberator de trecut și extrem de permisiv pentru nou.

E clar că avem nevoie ca de aer, de o nouă viziune, de o minte deschisă, de convingeri și filozofie mai aerisita, progresistă. E un moment de răscruce, o ocazie de a ne detașa de un trecut greu, apăsător, în care subiectul central a fost chinul. Un moment de tranziție la un alt mod de a vedea si a gândi despre noi și despre ceilalți. Avem ocazia să creăm un alt model relațional, care să fie functional cu adevărat, după ce am văzut și ne-am convins că ceea ce am testat și construit până acum nu prea funcționează. Pe această linie de analiză, putem lua în calcul și posibilitatea apariției unor dezamăgiri în aceste zile, acestea nefiind altceva decât o oportunitate de a recunoaște un adevăr demult știut despre acele relații demult șubrezite sau neautentice, si de a crea ceva diferit și mai potrivit.

Viitorul nu e ceva ce vine. Nu e ceva ce să aștepți. Acest moment astral și acest context energetic ne amintesc ca noi creăm totul în fiecare clipă. Prin ALEGERE. Alegem ce spunem, alegem ce hrănim cu energie, alegem cum și unde ne îndreptăm atenția, ce acțiuni luăm, ce atitudine avem, cu cine ne însoțim și cum… E o alegere, dacă să credem sau nu ceva, dacă să judecăm pe cineva sau nu, dacă să îmbrățișam o anumită filozofie, chiar religie, sau nu. Noi alegem. Absolut totul.

Apoi, părerile pe care le emitem… E important acum să ne întrebăm de ce le emitem, de ce simțim nevoia sa ne facem auziți și mai ales ce creăm cu ceea ce spunem și exprimăm. E momentul să înțelegem că e mult mai ușor să fim deștepți pentru ochii lumii și pentru un minut de satisfacție, dar nu știu de ce parcă e mult mai rară alegerea cuiva de a fi deștept pentru el insuși. Scrijelim pereții timpanelor (retinei) altora cu părerile noastre, și am vrea să fim aprobați și validați, dar rareori avem o părere/alegere demnă de luat în seamă pentru noi înșine. O părere pe care să o expunem doar în fața consiliului ființei interioare, în mod tăcut, discret și elegant si să o validăm fără drept de apel, urmând ca apoi să ne raportăm la ea ca la o lege, fără negociere și drept de apel.

http://www.astrocafe.ro/articole/luna-plina-in-gemeni-14-decembrie-2016-tu-pentru-cine-esti-destept

Sau alt punct de vedere aici
http://www.roastrolog.com/astrologie-magica/luna-plina-14-decembrie-2016/luna-rece

Despre post voi ce parere aveti ? Tu ai posti pe luna plina ?

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *