Pericolele medicamentelor prescrise in anxietate!

FB_IMG_1494491366356Anxietatea este deja frecvent intalnita in lumea noastra de astazi.
Ca societate, ne împingem în fiecare zi la lucrurile extreme, în fiecare zi, în viața ca și în dragoste, lucrurile sunt puse sub o nemarginita apăsare astfel că stresul și tulburările de anxietate devin noul “normal”.

De fapt, în Europa si Statele Unite, cea mai frecventă boală mintală, care afectează 1 din 5 adulți, este #anxietatea.

În timp ce boala mintală nu este nouă, medicamentele care o tratează sunt,

deci este imposibil să cunoaștem toate efectele secundare nocive.FB_IMG_1494491514654

Remediile naturale, cum ar fi uleiurile esențiale, pe de altă parte, au fost folosite de secole, practic fără efecte secundare!

Pericolele medicamentelor prescrise in anxietate!

Este larg acceptat de comunitatea medicală faptul că medicamentele ajută la atenuarea simptomelor asociate cu “tulburarea de anxietate generalizată”.

Și odata cu anxietatea care se manifestă în numeroase forme și dimensiuni diferite, tratamentele farmaceutice noi aparute, unice si asa zis “unice” sunt aparent fără sfârșit.

Unele sunt concepute pentru a preveni anxietatea, în timp ce altele sunt concepute pentru a trata simptomele specifice.

Cu toate acestea, toate sunt periculoase.

De ce? Deoarece au efecte secundare semnificative, pe care vi le prezentam, dar inca multe urmând inca a fi descoperite pe parcurs.

Iată trei forme comune de anxietate și medicamentele prescrise de obicei pentru a le trata.

    Anxietate de performanță sau socială – antihistaminice (hidroxizină) și beta-blocante (propranolol)
    Anxietate cronică – antidepresive ca inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI) Celexa, Lexapro, Paxil, Prozac și Zoloft
    Anxietate acută (atacuri de panică) – Benzodiazepinele Ativan, Valium, Librium, Xanax și Klonopin

diferenţe anxietate depresie Benzodiazepinele, cunoscute și sub denumirea de anti-depresive, sunt cele mai problematice. Aceste medicamente încetinesc activitatea creierului pentru a da pacientului un sentiment de calm, dar la un cost incredibil.

Barbituricele și alte hipnotice au fost legate de creșterea cu 35% a probabilității apariției cancerului. În plus, pacienții tratați cu hipnotice, cunoscuți și sub denumirea de pastile de somn, au de patru ori mai multe șanse de a muri decât cei care nu iau medicamentul. Cu toate acestea, doza este o componentă cheie. Studiul subliniază: “Chiar și pacienții cărora le-au fost prescrise mai puțin de 18 doze hipnotice pe an au înregistrat o creștere a mortalității, cu o mortalitate mai mare asociată cu cat doza mai mare este prescrisă”.

Nu mai vorbim de faptul că #benzodiazepinele sunt extrem mari generatoare de #dependente (si #sevraj) și se știe că interferează cu #neurotransmițătorii.

O altă “notă” interesantă este că #hipnoticele sunt rareori singurul medicament folosit atunci când vine vorba de abuz. Acest lucru se datorează faptului că aceste “somnifere” sunt, de obicei, amestecate cu alte medicamente, cum ar fi Pain Killer adica medicatiile împotriva durerii, Analgezice, Anti-Algice, pentru a stimula efectele.

Cele mai populare analgezice folosite pentru a spori euforia hipnoticii sunt Valium și Xanax.

Citeste articolul nostru despre ce uleiuri volatile poti folosi si de ce Aromaterapia Stiintifica este o solutie actuala valoroasă.

Dr Florin Bebesel
Manager de proiect

Scoala de Studii Internaţionale în Medicine Traditionale, Integrative si Anti-imbatranire

A

Facebook Comments Box

Dr. Florin Bebesel

medic specialist acupunctura, ayurveda, fitoterapie, iridologie, imagistica medicala

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *